2024. április 29. 21:37

KezdőlapNE VEDD ELMeglepetés győztes a CODASUR-bajnokság szezonnyitóján

Meglepetés győztes a CODASUR-bajnokság szezonnyitóján

-

Augustin Alonso nyerte a paraguayi Rally Trans Itapúa versenyt, így első győzelmét aratta a Dél-Amerikai Rally Bajnokságban. 

Meglepetés eredményt hozott a Dél-Amerikai Rally Bajnokság (CODASUR) szezonnyitója, a paraguayi Rally Trans Itapúa verseny. 

A murvás versenyen a bajnoki címvédő Fabrizio Zaldivar kezdett a legjobban és az első nap hat szakaszán folyamatosan a Hyundai i20 N Rally2-vel induló versenyző tudott az élen állni, azonban a nap utolsó szakaszán kiesett 19.4 másodperc előnyből.  

Az első napot így testvére, Miguel Zaldivar jr zárta az élen R5-ös Volkswagennel, a második helyen a skodás Augusto Bestard 7.4 másodperc, míg a harmadikon az ugyancsak volkswagenes Augustin Alonso 13.6 másodperc hátránnyal állt. 

Miguel Zaldivar jr. a második nap első szakaszán azonnal 24.2 másodperc előnyre tudott szert tenni a második helyre lépő Alonso előtt, míg Bestard a harmadik helyre esett 45.3 másodperc hátránnyal. 

A következő szakaszon azonban már nem tudott célba érni Miguel Zaldivar, így Alonso vette át a vezetést és 27.4 másodperc előnyét végül már az utolsó szakasz céljáig betudta osztani a volkswagenes pilóta és 14.4 másodperc előnnyel megszerezte a győzelmet. 

Augustin Alonso karrierje során hatodszor, míg a CODASUR bajnokságban először tudott győzelmet aratni, a második helyen Bestard ért célba, míg a harmadik helyet Nicolás Tomboly szerezte meg R5-ös Skodával, 1:08 perc hátránnyal. 

A Rally Trans Itapúa verseny első hat helyén hazai, paraguayi versenyző ért célba. A szervezők bíznak benne, hogy a jövőben a murvás verseny a WRC-naptárba kerülhet. 

A Dél-Amerikai Rally Bajnokság következő versenyét Argentínában rendezik a Jesus Maria Rally kereteiben április közepén. 

Friss