2024. április 29. 01:53

KezdőlapNE VEDD ELEgy leszakadó kerék miatt súlyosan sérült egy néző az olasz szezonnyitón

Egy leszakadó kerék miatt súlyosan sérült egy néző az olasz szezonnyitón

-

A 2023-as Róma Rallyt megnyerő Andrea Crugnola nagyon magabiztos teljesítménnyel kezdte az idei olasz bajnokságot, csak két szakaszon tudták riválisai legyőzni. A versenyt azonban egy súlyos baleset árnyékolta be.

A Rally Il Ciocco versennyel vette kezdetét az Olasz Rally Bajnokság, melyen 11 szakasz várt a 108 rajthoz állóra. 

A verseny első szakaszától Andrea Crugnola és Pietro Elia Ometto diktálta a tempót, a Citroen C3 Rally2-vel induló párost végül csak két szakaszon tudták legyőzni riválisai, így végül 25.8 másodperc előnnyel szerezte meg az első helyet a Rally2-es Toyotával induló Giandomenico Basso-Lorenzo Granai kettős előtt. 

A harmadik helyet további 2.7 másodperc hátránnyal a skodás Simone Campedelli és Tania Canton, míg a negyediken a Hyundaijal induló Andrea Nucita és Rudy Pollet zárt, így az első négy helyen négy különböző márkájú autót vezető páros végzett. 

A verseny nyolcadik szakaszán sajnos egy súlyos baleset is történt, amikor a 49-es rajtszámú Peugeot 208 Rally4-es autó kereke kiszakadt és eltalált egy, az út szélén álló 22 éves férfit. A baleset után a szervezők azonnal mentőt küldtek a sérült nézőhöz, akik stabilizálták a férfi állapotát, majd kórházba szállították.

Friss