2024. május 02. 19:55

KezdőlapNE VEDD ELSimon Wagner nyerte a Rebenland Rallyt, jól szerepeltek a magyar versenyzők a...

Simon Wagner nyerte a Rebenland Rallyt, jól szerepeltek a magyar versenyzők a Mitropa Kupában

-

Az osztrák bajnoki címvédő Simon Wagner nyerte a Rebenland Rallyt, a Mitropa Kupában Albert von Thurn und Taxis szerezte meg az első helyet, míg László Zoltán legjobb magyar versenyzőként a nemzetközi értékelés abszolút ötödik helyén zárt. 

Pénteken és szombaton tartották az osztrák Rebenland Rallyt, mely sógoraink második nemzeti versenye volt idén, míg a Mitropa Kupa ezzel a futammal indult. 

Az abszolút első helyért 12 szakaszon át a két testvér, Simon Wagner és Julian Wagner harcolt, az első nap végén csupán 4 másodperc előnnyel rendelkezett Simon Wagner testvére előtt, míg a harmadik helyen a Janner Rallyt nyerő Michael Lengauer 14.7 másodperc hátránnyal állt. 

Fotó: Harald Illmer / Ir7.at

A második napon Simon Wagnernek sikerült tempót váltania és 12 szakasz után már 22.8 másodperccel előzte meg Juliant, míg Lengauer ennek a szakasznak már az elején balesetet szenvedett a harmadik helyen állva. 

A 13. szakaszon aztán végleg eldőlt a verseny, Julian Wagner baleset miatt kiesett, a szakaszt pedig törölni kellett, miután a pároshoz mentőt küldtek, azonban szerencsére sem Julian, sem pedig navigátora, Hanna Ostlender nem sérült meg. Ezt követően 1:14.1 perces előnyre tett szert Simon Wagner és Gerald Winter, amit a további három szakaszon még 1:36.4 percre növeltek Luca Waldherr és Claudia Maier előtt. A skodás és citroenes párost az osztrák legenda Raimund Baumschlager és navigátora Thomas Zeltner követett a harmadik helyen ugyancsak Skodával. 

Két verseny után első idei sikerét szerző Simon Wagner az osztrák bajnokság élére is állt Luca Waldherrt megelőzve. 

A Mitropa Kupában Albert von Thurn und Taxis és Jara Hain rajt-cél győzelmet aratott Philip Geipel és Katrin Becker előtt. A harmadik helyen a bajnokság rekordgyőztese, Hermann Gassner és Karin Thannhauser zárt Evo X R4-es Mitsubishivel, így hármas német sikerrel kezdődött a Mitropa Kupa szezonja. 

Fotó: Harald Illmer / Ir7.at

A negyedik helyen a szlovén Mark Skulj és Rebeka Kabal Opel Corsa Rally4-gyel ért célba, míg László Zoltán és Balázs Zsolt az ötödik helyet szerezte meg Skodával. 

A Mitropa Club második helyén ért célba a subarus Fischer Dániel és Buna Zoltán, míg a kategória negyedik helyén Schuck János és Gonda Dániel Opel Astrával. 

Az osztrák bajnokság és a Mitropa Kupa is a Lavanttal Rallyval folytatódik három hét múlva. 

A verseny és további magyar indulók eredményei 

Friss