2024. május 04. 16:45

KezdőlapNE VEDD ELLéo Rossel esélyt sem adott Yoann Bonatonak a francia szezonnyitón

Léo Rossel esélyt sem adott Yoann Bonatonak a francia szezonnyitón

-

Yohan Rossel testvére, Léo rajt-cél győzelmével kezdődött a Francia Rally Bajnokság, míg a Citroen négyes sikernek örülhetett a Rally Le Touquet versenyen. 

A 64. alkalommal megrendezett Rally Le Touquet versennyel vette kezdetét a francia aszfalt bajnokság, ami a francia nemzeti bajnokságnak is tekintenek. 

A verseny első szakaszától már Léo Rossel és Guillaume Mercoiret vette magához az első helyet és végül a 13 megtartott gyorsaságiból kilencen a legjobb eredménnyel zárt, így végül 32.7 másodperc előnnyel szerezte meg a győzelmet. 

A második helyen Yoann Bonato és Benjamin Boulloud ért célba, az ötször bajnok ezúttal nem tudott érdemben a győzelemért harcolni, a verseny teljes egészében gyorsabb volt nála Yohan Rossel 26 éves testvére. 

A dobogó alsó fokát Eric Brunson és Stevie Nollet, míg a negyedik helyet Anthony Fotia és William Hanocq szerezte meg, így a verseny első négy helyén Citroen C3 Rally2-vel induló párosok zártak. 

A legjobb nem citroenes versenyző Jean-Baptiste Franceschi és Jules Escartefigue lett, akik Rally2-es Fordjukkal több mint egy perccel maradtak el Fotiáéktól. 

Friss