2024. április 30. 01:40

KezdőlapNE VEDD ELWRC-menőkkel küzdhet meg nyolc magyar páros a horvát szezonnyitón

WRC-menőkkel küzdhet meg nyolc magyar páros a horvát szezonnyitón

-

A Karlovac Rallyval kezdődik a Horvát Rally Bajnokság, melyen nyolc magyar páros is rajthoz áll, és igen erős mezőnyben mutathatják meg gyorsaságukat. 

Hétvégén rendezik a horvát Karlovac Rallyt, mely déli szomszédunk rally-bajnokságának szezonnyitó versenye, és mely jó lehetőséget biztosít a Horvát Rally előtti tesztelésre. 

A 12 szakaszból és 91.08 km-es aszfaltos versenyre 89 páros adta le nevezését, közöttük nyolc magyar kettőssel. 

Kovács Antal és Istovics Gergő a horvát nemzetközi értékelésben áll rajthoz Hyundai i20 N Rally2-vel, Gyarmati Ariel és Kocsis György ugyanebben az értékelésben az Evo IX-es Mitsubishivel indul. 

Szilágyi János és Balai Róbert viszont már a horvát nemzeti értékelésben célozhatja meg a győzelmet Rally4-es Peugeot-val. 

Gutai Marcell és Hajdina Martin ugyancsak a nemzetközi bajnokság értékelésében lesz látható R2-es Peugeot-val, hasonlóan a Zsebe Gábos – ifj. Mohácsi László (Skoda Felicia), Vörös Milán – Molnár Fanni (Citroen C2), Locher János – Krampek Viktória (Peugeot 106 S16), Belső Lajos – Belső Kristóf (Suzuki Swift) pároshoz. 

A versenyen igen sokan indulnak a Horvát Rallyra készülve is, a spanyol Pepe López, a finn Lauri Joona, a bolgár-orosz Nikolay Gryazin Rally2-es autókkal, a török Ali Türkkan, az észt Romet Jürgensson, az ír Eamonn Kelly, a kazah Petr Borodin pedig Rally3-as autókkal áll rajthoz. 

Kovács Antal és Istovics Gergő nyerte tavaly a horvát nemzetközi bajnokságot, míg Szilágyi János és Balai Róbert a nemzeti bajnokságot.

Friss