2024. május 03. 00:48

KezdőlapNE VEDD ELA Wagner-testvérek sikere a Lavanttal Rallyn, László Zoltán nyolcadik lett a Mitropa...

A Wagner-testvérek sikere a Lavanttal Rallyn, László Zoltán nyolcadik lett a Mitropa Kupában

-

Simon Wagner testvére, Julian előtt tudta megnyerni az osztrák Lavanttal Rallyt, míg a Mitropa Kupában Albert von Thurn und Taxis győzött, a leggyorsabb magyar versenyző László Zoltán volt. 

Az első nap után Simon Wagner és Gerald Winter csupán 2.8 másodperc előnnyel vezetett Hermann Neubauer és Bernhard Ettel előtt, így a jelenlegi és korábbi osztrák bajnok csatája volt várható a második napon is. 

Ez a csata azonban nem teljesen valósult meg, hiszen Simon Wagner már az első két szombati szakaszon 13 másodpercre növelte előnyét, majd a harmadik gyorsaságin Neubauer defektet szedett össze, így Wagner 58.5 másodperc előnybe került és ekkor már a Luca Waldherrt megelőző testvére, Julian Wagner és Hanna Ostlender állt a második helyen. Luca Waldherr és Claudia Maier pedig további 7.4 másodperc hátránnyal a harmadik helyet foglalta el. 

A verseny további öt szakaszán végül Simon Wagner 1:03.6 percre növelte előnyét testvére előtt, és végül simán szerezte meg idei második sikerét az Osztrák Rally Bajnokság harmadik futamán. Luca Waldherr további 18.5 másodperc hátránnyal zárt a harmadik helyen. 

Az osztrák verseny egyben a Mitropa Kupa idei második futama is volt, aminek értékelésében a második napon is megmaradt az Albert von Thurn und Taxis – Jara Hain és Philip Geipel – Katrin Becker sorrend, így végül kettős német győzelem született. A magyar felmenőkkel is rendelkező Albert von Thurn und Taxis végül 1:41.4 perccel előzte meg honfitárását. A harmadik helyen pedig a szlovák Robert Koicák – Emil Horniacek kettős zárt további 5 és fél perc hátránnyal. 

A nemzetközi értékelés legjobb magyar eredmények abszolútban László Zoltán és Balázs Zsolt nevéhez fűződik, akik a nyolcadik helyet szerezték meg. 

A Mitropa Historic bajnokságban Mang Huba és Béres “Unicum” Attila az abszolút hatodik és kategória első helyet szerezte meg. 

Az Osztrák Rally bajnokság június közepén a Murtal Rallyval, míg a Mitropa Kupa három hét múlva az olasz Elba Rallyval folytatódik. 

További magyar versenyzők eredményei

Friss