2024. április 30. 05:12

KezdőlapNE VEDD ELGryazin vezet a horvát szezonnyitón, jól teljesítettek a magyar versenyzők az első...

Gryazin vezet a horvát szezonnyitón, jól teljesítettek a magyar versenyzők az első napon

-

Nikolay Gryazin fél perces előnyre tett szert a horvát szezonnyitó Quattro River Rally első napján, míg a magyar versenyzők közül Kovács Antal volt a leggyorsabb. 

A Quattro River Rally első napján hat gyorsasági várt a mezőnyre Karlovac környékén, melyből négyet a bolgár-orosz Nikolay Gryazin és orosz navigátora, Konstantin Aleksandrov nyert meg Citroennel, kettőt pedig a spanyol Pepe López és David Vázquez Skodával, így Gryazin 31.1 másodperc előnyre tett szert López előtt, míg a harmadik helyen a finn Lauri Joona – Janni Hussi páros további 12.1 másodperc hátránnyal állt. 

A negyedik és ötödik helyen két JWRC-ben induló versenyző, az észt Romet Jürgenson és török Ali Türkkan zárt szombaton Rally3-as Fordokkal. 

A hatodik helyen pedig Kovács Antal és Istovics Gergő legjobb nem WRC-s pilótaként fejezte be a napot, a Hyundai-os magyar páros egyben a horvát nemzetközi értékelés ötödik helyét is elfoglalta, ahol a legjobb hat versenyzőből csak Türkkant nem értékelik. Kovács Antiék a tavalyi horvát nemzetközi értékelés bajnokai. 

A horvát nemzeti bajnokságban, ahol az R5-ös/Rally2-es autókat nem értékelik Szilágyi János és Balai Róbert a hatodik helyen álltak szombat este Rally4-es Peugeot-val. Szilágyiék tavaly nemzeti bajnokok tudtak lenni déli szomszédunkban. 

Nem jól indult az év a Gyarmati Ariel – Kocsis György kettősnek, akik a második szakaszon két sérült kerékkel és egy defekttel értek célba a Mitsubishivel, azonban folytatni tudták így is a versenyt és végül az abszolút 52. és a nemzetközi értékelés 50. helyén zárták a napot. 

Vasárnap ugyancsak hat gyorsasági vár a mezőnyre. 

Eredmények

Friss