2024. április 30. 09:09

KezdőlapNE VEDD ELGryazin magabiztosan nyerte a horvát szezonnyitót, de a magyar versenyzők is jól...

Gryazin magabiztosan nyerte a horvát szezonnyitót, de a magyar versenyzők is jól szerepeltek

-

Nikolay Gryazin elképesztő magabiztossággal nyerte a horvát Quattro River Rallyt, míg a magyar versenyzők közül Kovács Antal és Szilágyi János is jól szerepelt. 

A horvát szezonnyitó Quattro River Rally 12 szakaszából 10-et nyert meg a Horvát Rally WRC-futamra tesztelő bolgár-orosz Nikolay Gryazin és orosz navigátora, Konstantin Aleksandrov, így összességében nagyon magabiztosan, 1:13 perc előnnyel tudott az élen zárni a spanyol Pepe López és David Vázquez páros előtt. 

A citroenes és skodás versenyzőt a finn Lauri Joona és Janni Hussi követte a harmadik helyen ugyancsak cseh márkájú autóval, további 57.9 másodperc hátránnyal. 

A Rally2-es autóval indulókat három Rally3-as Fordot vezető versenyző követte, a sorrendben a JWRC-ben is induló észt Romet Jürgenson, a török Ali Türkkan, valamint a francia Tristan Charpentier. 

A hetedik helyet sikerült megszereznie Kovács Antalnak és Istovics Gergőnek a Rally2-es Hyundaijal, akik a horvát nemzetközi bajnokság értékelésének hatodik helyén értek célba, míg Gyarmati Ariel és Kocsis György a 20. helyen zártak ebben a kategóriában, miután a verseny második szakaszán a defekttel és két sérült kerékkel értek célba. 

A horvát nemzeti bajnokságban, ahol a Rally2 és R5-ös autókat nem értékelik Szilágyi János és Balai Róbert a negyedik helyet szerezte meg a Rally4-es Peugeot-val és a leggyorsabbak voltak géposztályukban. 

A hat futamos Horvát Rally Bajnokság egy hónap múlva a Cakoveci Medimurski Rallyval folytatódik. 

Eredmények

Friss