back to top
2024. május 13. 15:27

KezdőlapNE VEDD ELA Mitropa Kupa olasz versenyén is dobogóra állhattak magyar versenyzők

A Mitropa Kupa olasz versenyén is dobogóra állhattak magyar versenyzők

-

Nagyszerű eredményeket értek el a magyar indulók a Mitropa Kupa olasz versenyén, miután Mang Huba és Béres “Unicum” Attila dobogón tudott ünnepelni az Elba Rally végén, de Merencsics Árpád is jól szerepelt. 

Az olasz Elba Rallyn rendezték az idei Mitropa Kupa harmadik futamát, melyen a modern autók között kettő, míg a historic mezőnyben egy magyar páros indult. 

A modern autók között László Zoltánnal olyan történt, ami nem sokszor szokott, nevezetesen már a verseny első szakaszán kicsúszott, és csak szuperrallyval tudott másnap visszaállni. Végül László Zoltán Begala Tamás navigálásával teljesítette a második nap pályáit, azonban az időbüntetéssel csak a Mitropa Kupa utolsó helyén tudtak zárni. 

Merencsics Árpád és Gerebitz Márk azonban szuperrally nélkül tudta megszerezni a nemzetközi értékelés 12. helyét, míg a Rally4-es kategóriában a hatodik helyen zártak Fordjukkal. 

A historic mezőnyben Mang Hubának és Béres “Unicum” Attilának szurkolhattunk, akik végül Skoda Favorittal a harmadik helyet szerezték meg. 

A Mitropa Kupa negyedik versenyét május 23-25. között a szlovén Velenje Rallyn rendezik, amit a Mecsek Rally fog követni június 13-15. között. 

Friss