back to top
2024. május 16. 22:24

KezdőlapNE VEDD ELJos Verstappen az élről esett ki, hatalmas csatában dőlt el a Belga...

Jos Verstappen az élről esett ki, hatalmas csatában dőlt el a Belga Rally Bajnokság második versenye

-

Nagyon jó tempóban közlekedett Jos Verstappen a Belga Rally Bajnokság második futamán, melyen végül az élről kényszerült kiállni, ezt követően pedig óriási csata vette kezdetét a győzelemért. 

Hétvégén rendezték a Belga Rally Bajnokság idei második futamát, a Rallye de Walloine versenyt, melyen 20 gyorsasági szakasz és 192.46 km versenytáv várt a 73 fős mezőnyre. 

A rally első nyolc szakaszán Adrien Fernémont állt az élen, míg Jos Verstappen a az első három szakasz után a harmadik helyen állt, ekkor azonban a bajnoki címvédő Maxime Potty hibázott, így a holland versenyző a második helyre lépett. 

Fotó: kroon-oil-brc.be/

Verstappen a folytatásban fokozatosan dolgozta le hátrányát Skodájával a citroenes Fernémonttal szemben, akit végül a kilencedik szakaszon tudott megelőzni, majd az első nap 11 szakasza után már 12 másodperccel vezetett riválisa előtt. 

Az 52 éves holland versenyző jól kezdett a második napon is és az első három pályát követően már 39.8 másodperccel vezetett, miután Fernémont már a nap első szakaszán balesetet szenvedett, mégpedig a pálya célját követően. Így a bajnoki címvédő Maxime Potty állt a második helyre, akit a harmadik helyen állva Niels Reynvoet igyekezett támadni, és erőfeszítései sikerrel is jártak, a záró nap harmadik szakaszát már az ugyancsak Citroennel induló versenyző fejezte be a második helyen állva. 

A második kör első szakasza azonban újabb fordulatot hozott, Jos Verstappen dupla defektet szedett össze, ami miatt a verseny feladására kényszerült. 

Reynvoet és Potty csatája így már a győzelemért folytatódott, azonban a csata további fordulatokat tartogatott. 

A nap második körét még Reynvoet 1.5 másodperc előnnyel zárta az élen Potty előtt, míg a harmadik helyen Cédric Chérain állt 4.2 másodperc hátránnyal, amiben egy 5 másodperces büntetés is benne volt. 

A harmadik kör első gyorsaságiján Potty állt az élre 2.3 másodperccel megelőzve a szezon első versenyét nyerő Chéraint, míg Reynvoet további hat tizedes hátránnyal a harmadik helyre csúszott. 

Az utolsó előtti szakaszon aztán Reynvoet és Potty helyet cserélt, míg a második helyen továbbra is Chérain állt a Hyundaijal. 

A záró szakaszon pedig Reynvoet már megőrizte vezető helyét, míg Chérain és Potty is hibázott, aminek következtében a bajnoki címvédő megelőzte riválisát és Pottyé lett a második hely 15.1, míg Chérainé a harmadik pozíció 22.9 másodperc hátránnyal. 

Fotó: kroon-oil-brc.be

A 32 éves Niels Reynvoet a tavalyi Omloop van Vlaanderen versenyen szerezte első futamgyőzelmét, a mostani pedig karrierjének második sikere a Belga Bajnokágban. 

Friss