back to top
2024. május 19. 06:18

KezdőlapNE VEDD ELKettős magyar győzelem a Horvát Rally Bajnokság második futamán

Kettős magyar győzelem a Horvát Rally Bajnokság második futamán

-

Hétvégén rendezték a Horvát Rally Bajnokság második idei versenyét, a Medimurski Rallyt, melyen Kovács Antal Szilágyi János előtt tudott nyerni. 

Szombaton és vasárnap összesen 11 gyorsaságit és 96.48 km versenytávot kellett teljesítenie a Horvát Rally Bajnokság második futamának 32 fős mezőnyének. 

A mezőny erőssége ugyan jelentősen elmaradt a szezonnyitó Quattro River Rally mezőnyétől, ahol több WRC-pilóta is tesztelt a Horvát Rally előtt, azonban ezen a versenyen is megkellett harcolni a jó eredményekért. 

Kovács Antal és Istovics Gergő rajt-cél győzelmet szerzett a Cakovec környéki versenyen a Rally2-es Hyundaijal, és megszerezte a Horvát Nemzetközi Bajnokság értékelésének első helyét. 

A nemzeti értékelésben pedig Szilágyi János és Balai Róbert tudott nyerni Rally4-es Peugeot-val, akik a verseny negyedik szakaszán álltak az abszolút második helyre, melyet végül 1:55.5 perccel elmaradva Kovácsék mögött szerzett meg. 

A versenyen további négy magyar páros is rajthoz állt, közülük Zsebe Gábor és Mohácsi László Skoda Feliciával az abszolút hatodik és kategória második helyen ért célba. 

Belső Lajos és Belső Kristóf Suzuki Swifttel az abszolút 15., és kategória második, Locher János és Molnár Fanni abszolút 20., és kategória 11. helyen ért célba. 

A versenyt végül 10 páros, köztük Fábián Donát és Madarász Szabolcs nem tudta befejezni a Ladával. 

Friss