back to top
2024. július 07. 22:40

KezdőlapNE VEDD ELJól szerepelt Jobbágy Ákos és Maricsek Miklós Szlovákiában

Jól szerepelt Jobbágy Ákos és Maricsek Miklós Szlovákiában

-

Nagyszerűen szerepelt kategóriájában Jobbágy Ákos és Maricsek Miklós a Szlovák Rally Bajnokság idei második futamán, a Rally Tatry-n. 

Hét gyorsasági és 77 km versenytáv várt a Szlovák Rally Bajnokság idei második versenyén, a Rally Tatryn induló 63 fős mezőnyre, köztük Jobbágy Ákosra és Maricsek Miklósra, akik egy Ford Fiesta R1T19 versenyautóval álltak rajthoz. 

A fordos magyar párosnak nem volt könnyű dolga, elég csak azt említeni, hogy a záró szakaszra eső érkezett, azonban Jobbágyék autóján száraz gumik voltak. 

A nehéz versenyt végül a CEZ értékelés 22., a CEZ3 kategória 10. Helyén zárta a magyar kettős, akik emellett a szlovák abszolút értékelés 36., és szlovák 2WD mezőny 20., valamint a 6-os kategória hatodik helyen zártak, úgy, hogy ebben a kategóriában Rally4-es és R2-es autók ellen kellett harcolniuk. 

A versenyt abszolútban a szlovák Robert Kolcák és Emil Horniacek nyerte Skoda Fabia RS Rally2-vel a Rally2-es Forddal induló Vlastimil Majercák és Jakub Slovák, valamint a cseh skodás Karel Trneny és német Christian Doerr előtt. 

Friss