back to top
2024. július 05. 17:54

KezdőlapERCA Rally Hungary győztese norvég sikerrel készült a Skandináv Rallyra

A Rally Hungary győztese norvég sikerrel készült a Skandináv Rallyra

-

Az idei Rally Hungary győztese, Simone Tempestini a Norvég Rally Bajnokság negyedik versenyének megnyerésével hangolt a jövő heti svéd Skandináv Rallyra. 

Hétvégén rendezték a a Norvég Rally Bajnokság idei negyedik futamát, az Aurskog-Holand Rallyt, melynek hét szakaszának és 88.42 km-es versenytávjának teljesítésére 68 páros jelentkezett. 

Mivel a murvás verseny jó lehetőséget biztosított az ERC svéd futama, a Skandináv Rally előtti tesztelésre is, két román páros, Simone Tempestini és Francesca Maior, valamint Bogdan Cuzma és Florin Dorca is ezt a versenyt választotta felkészülésnek. 

Egy magyar páros indul a sztárokkal teli Skandináv Rallyn

A futamon elsőként a norvég Frank Tore Larsen és Lars-Hakon Lundgreen tudott vezetni R5-ös Volkswagennel, majd a harmadik gyorsaságitól a Rally Hungary idei győztese, Simone Tempestini állt az élre, aki helyét már az utolsó gyorsasági céljáig meg is tudta őrizni, végül pedig 18.1 másodperc előnnyel tudott nyerni Frank Tore Larsen előtt, a harmadik helyet pedig Henning Solberg és Ilka Minor szerezte meg 1:28.8 perc hátránnyal. 

Bogdan Cuzma végül a 11. helyen ért célba Skoda Fabia RS Rally2-vel. 

A Skandináv Rallyt jövő pénteken és szombaton rendezik. 

Friss