2024. április 25. 21:38

KezdőlapORBTöbb mint 130 induló az Orfű Rallyn

Több mint 130 induló az Orfű Rallyn

-

Több mint 130 páros nevezett az Orfű Rallyra, mely a Rally2, Rally3 és Historic Rally Bajnokság szezonnyitója, valamint kiváló lehetőség a Rally1-es versenyzők számára, hogy a Salgó Rally előtt teszteljenek.

Megjelent a szombati Orfű Rally nevezési listája, mely Rally2-es versenyzői megtaláljuk többek között a tavalyi bajnok Fogarasi Attila-Toloczkó Péter kettőst Hondával, míg a mezőny összesen 42 autóból fog állni.

A Historic Rally Bajnokság nyitó futamán 25 páros áll rajthoz, többek között Wirtmann Ferenc és Nyirfás Julianna Ford Escorttal, Gerencsér Tibor és Gerencsér Bernadett Ford Sierrával.

A Rally3 46 párosból állómezőnyének élén a tavalyi bajnok Bíró Gergő és Bíró Balázs nevét olvashatjuk Opel Astrával.

Tesztelni 21 páros érkezik mások mellett olyan versenyzők, mint Osváth Péter és Papp Tamás Skoda Fabia R5-tel, Turán Frigyes és Farnadi Ágnes VW Polo GTI R5-tel, Tóth Tibor és Szabó József a Skodával. Ollé Sándor és Ollé Rebeka szintén Skodával érkezik a szombati versenyre, melyen összesen hat Rally2-es autó áll rajthoz.

Az Orfű Rallyn az Abaliget-Árpádtető (14,95 km) és a Kővágótöttös-Hetvehely (10,47 km) szakaszokat összesen háromszor kell teljesíteni, így a versenytáv a Rally2, Historic és teszt mezőnyöknek 76,26 km, míg a Rally3 kétszer-kétszer teljesíti a gyorsaságikat, így 50,84 km hosszú verseny vár rájuk.

A Rally1 szezonnyitóját, a Salgó Rallyt egy héttel később rendezik.

Friss