2024. március 29. 08:44

KezdőlapORBTragikus baleset a szlovák szezonnyitón

Tragikus baleset a szlovák szezonnyitón

-

Tragikus balesettel kezdődött a Szlovák Rally Bajnokság, miután a Slovakia Ringen rendezett szezonnyitó első szakaszán balesetet szenvedett a cseh René Dohnal-Rudolf Kouril kettős, ami következtében a navigátor az életét vesztette.

A Slovakia Ringen rendezték volna a Szlovák Rally Bajnokság nyitófutamát, melyen az első szakaszon balesetet szenvedett a 10-es rajtszámú Peugeot 208 Rally4-gyel induló cseh René Dohnal-Rudolf Kouril kettős. A balesetben a 61 éves navigátor életét vesztette.

Rudolf Kouril az ewrc-results.com oldal információja szerint karrierje során 213 rally versenyen indult 1985 óta és a hétvégi verseny volt a 29., melyen René Dohnalnak navigált, aki mellé 2017 után ült vissza. Kouril a 2011-es osztrák Janner Rallyn kívül csak cseh és szlovák versenyeken navigált karrierje során, valamint egy 2016-os cseh verseny alkalmával a pilóta szerepét is kipróbálta.

A 30 éves René Dohnal 2011 óta versenyez, és 2019-ben megnyerte a cseh Peugeot Rally Kupát, valamint tavaly a szlovák bajnokság kétkerék-meghajtású sorozatának bajnoka lett. A 2WD bajnoki cím mellett tavaly Dohnal a szlovák bajnokság 5. helyén végzett év végén, valamint a cseh Peugeot Rally Kupa harmadik helyét is megszerezte.

A szlovák szezonnyitó versenyt, melyen 30-an indultak a tragikus baleset után félbeszakították.

A Szlovák Rally Bajnokságban idén még hat versenyt rendeznek, a szezon októberben a Kassa Rallyval zárul.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss