2024. április 17. 10:51

KezdőlapORBGyenes Andrásék kemény ellenfeleket kaptak

Gyenes Andrásék kemény ellenfeleket kaptak

-

A Historic D2-es kategória ötödik helyén zárta a 2022-es Orfű Rallyt a Gyenes András – Horváth Levente duó – áll a csapat közleményében.

A páros legutóbb tavaly júniusban versenyzett együtt, akkor mechanikai problémák miatt kiestek. Sokat szenvedtek motor problémák miatt, így a navigátor a gerincsérvből való gyógyulást választotta, hogy az idei évben újult erővel újra együtt támadhassanak a nagyon megerősödött Historic Bajnokságban.

„Hosszú idő után újra a megszokott navigátorommal versenyezhettem, mert stabilizálódott Levente állapota. Gerincsérve volt és úgy néz ki a dolog, hogy tudunk menni együtt egész évben – kezdte a beszélgetést Gyenes András. – Nagyon elégedett vagyok az orfűi versennyel, jó volt a rendezés és a pályák is tetszettek. Nagyon szeretek a Mecsekben versenyezni és most az idő is szép volt hozzá. A bajnokság iszonyúan megerősödött, nagyon kemény ellenfeleket kaptunk D2-ben. Körről körre tudtunk javítani az időeredményeken, de az ellenfelek is ezt tették. Végül az ötödik helyet sikerült megszereznünk, amivel elégedettek vagyunk. Versenyezni szeretek és persze jó az is, ha kapunk kupát, de a versenyzés ennél sokkal fontosabb.”

Az egész verseny alatt beékelték magukat a negyedik és az ötödik hely közé, csak az önindító hibája miatt kellett idegeskedniük.

„Most sem úsztuk meg technikai probléma nélkül, a szokásos indítómotor baj jött megint elő. Már a legelső gyorsasági szakaszon is alig indult be a kocsi, de onnantól mindig lökdösni kellett. A szervizben kicseréltük a tartalékra, de az is csak két szakaszt bírt ki. A következő verseny előtt mindenképpen szeretnénk megoldást találni erre a hibára, mert már nagyon régóta ezzel szenvedünk” – tette hozzá Gyenes András.

A fiúk következő versenye áprilisban a Boldogkő Rally lesz. Tavaly nem versenyeztek ott, de korábbi túrás emlékekből a pályákat ismerik.

A csapat együttműködő partnereinek köszöni a segítséget!

Fotó és szöveg: Sári Péter / #Rallyhearthu


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss