2024. április 24. 19:37

KezdőlapORBFoczkó véletlenül VFTS-sel indul

Foczkó véletlenül VFTS-sel indul

-

Tavaly egy Mitsubishi Lancer Evo X-esben láthattuk Foczkó Ákost és Madarász Szabolcsot és az idei szezont is Spici egykori versenyautójával tervezték az ORC mezőnyben. Azonban a gép nem készült el a Salgó Rallyra. Foczkó azonban nem esett kétségbe és előhúzta a jó öreg VFTS-t, amivel már egyébként is szeretett volna csapatni egyet.  

A P12 WW Lada kategóriában induló Foczkó Ákos és Madarász Szabolcs, akik igencsak optimistán várják a hétvégét – áll a Korda Racing közleményében. – Ráadásul ők nemcsak a 2022-es szezont, hanem a Korda Racing csapatánál való versenyzést is most kezdik meg a Salgó Rallyn.

Foczkó Ákosnak ez lesz a hetedik idénye a sportágban, és az első öt esztendőben egy Lada VFTS volánja mögött gyűjtötte a kilométereket. Tavaly átnyergelt egy Mitsubishi Evo X-re, amit nagyon kedvelt, ám már tavaly rengeteg technikai gond volt az autóval.

Noha idén is utóbbi versenygéppel akart indulni, ám nem sikerült az autót összerakni, így erre az egy versenyre visszatér a Ladához és a P12-es kategóriához, melyben már sikerült abszolút bajnoki címet szereznie.

Fotó: Korda Racing

„Keserédes a szánk íze, ugyanis a tavalyi Mitsubishivel szerettünk volna az ORC-ben rajthoz állni az idén is – mondta Foczkó. – Az autót egész egyszerűen fantasztikus vezetni. Komoly terveink voltak vele, ám sajnos erre a hétvégére le kellett mondanunk róla.

Viszont mindig is imádtunk Ladával versenyezni, ráadásul rengeteg sikerélmény köt a márkához. Az autónkat alaposan felkészítettük az idénynyitóra, és bízom abban, hogy a Salgó Rallyn a legszűkebb élmezőnybe végzünk.”

A Salgó Rally eredményei itt követhetők.

Friss