2024. április 24. 09:19

KezdőlapORBZsírpapa 120-szal koppkeresztben

Zsírpapa 120-szal koppkeresztben

-

Kegyetlenül gyorsak voltak a zsigulis srácok az első osztályban, Zsírpapa karja is leszakadt a szervo nélküli VFTS-ben, és szerencsére az első kört elgumizta, így 120-szal érkezett meg koppkeresztben, viszont a versenynek nem volt egyetlen gyíkja sem, így a rendező is kapott egy dicséretet. 

A P12-es kategória negyedik helyét szerezte meg Zsíros Imre és Mészáros Sándor Lada VFTS-sel a Salgó Rallyn, amivel még pontot is gyűjtöttek a bajnokságban, de ezt fölösleges is leírni, mert Zsírpapát úgysem érdekli. 

„Semmi gyíkja nem volt a versenynek. Képzeld el – kezdte Zsírpapa a Salgó Rally értékelését. – Ha tavaly a sok rosszat elmondtam a versenyről, akkor most a jót is el kell mondani: úgy rendezték meg ezt a versenyt, ahogy meg kell rendezni. Nem volt csúszás, kaptunk vizet, szendvicset, meg kell dicsérnem a rendezőt. 

Egyetlen bajom volt, hogy elvertek mint a lovat. Azt hittem, hogy majd felfújom itt a léggömböt, de a zsigulis srácok kegyetlenül gyorsak az első osztályban. Veréb Zoli és Nemes Csabi valami * * * * *túl jól mentek. Kaptam tőlük három percet. Jó, mondjuk benne is van minden a kocsijukban, de azt el is kell tudni vezetni. 

Fotó: Bittó Zsolt // Zsírpapa

Egyébként majdnem harmadikok lettünk, mert Foczkó elrontott valamit, gondoltam, az utolsó Zagyvarónát lefűzöm, de ez a kis genyó megvert negyven másodperccel. Hú, ő is nagyon jó sofőr. 

Én meg képzeld, az első kört elgumiztam, felraktam a lágyakat, a végén már nem volt tapadás, úgyhogy 120-szal koppkeresztben érkeztünk a kanyarba. Ott állt Fehérvári Csabi (Zsírpapa ellenfele a historicban), azt mondja, öreg te nem vagy normális. 

A végére nagyon elfáradtunk ám. Az én autómban nincs szervo, Zsiguli fékkel, Zsiguli kormánnyal megyünk. Mészivel pont beszéltük, hogy ketten 128 évesek vagyunk az autóban, ami azt jelenti, hogy életünk felénél járunk, majd ha ezek a zsigulis srácok megöregszenek és mi már tényleg nagyon öregek leszünk, akkor majd megtudják milyen az szervo nélkül menni. 

Fotó: Bittó Zsolt // Zsírpapa

Hallod, az utolsó gyors előtt rá akartam gyújtani és nem bírtam felemelni a kezemet.“ 

Itt szoktuk megköszönni az Etikett Print Kft., a Box Print-FSD Packing Kft. és a GQS Kft. támogatását, amiről Zsírpapának mindig eszébe jut még egy hosszú lista, hogy kinek kell megköszönni, de most még egy sztorija is volt. 

Azt meséltem neked, hogy a kollégáim, Salgótarjániak. Zoltán Gábor a főnökük, kérdezi, hogy reggel mikorra jöttök, mert ott szervizeltünk a posta mellett. 8:56-ra. Jó. Odaérünk, képzeld el, hat forró kávéval vártak. De várjál, jövünk be délbe a szervizparkba, állok be, látom lábakon áll a bogrács, azt mondja, anya reggel óta főzte nektek, nehogy éhen maradjatok. 

Fotó: Bittó Zsolt // Zsírpapa

Olyan csülkös pacalt kaptunk, hogy én még életemben ilyet nem ettem. Képzeld el, készítettek hozzá bodagot, a cigány kenyeret, ők sütötték, direkt nekünk. Ilyen kollégáim vannak. Imádom őket. 

Jaj és a szurkolók. Rengetegen voltak, vagy húsz zsírpapás videót kaptam, mindegyiken üvöltik, jön a Zsírpapa. A pályán mindenhol szurkoltak, integettek, leborultak az autó elé. Imádni valók. Nagyon szeretem a szurkolókat. Köszönöm, hogy vagytok a rallynak.“

De még mielőtt nagyon elérzékenyülnénk, egy fontos üzenet Zsírpapától: „A Boldogkő Rallyn már historicban megyünk, úgyhogy üzenem Wirtmann-nak, készüljön, mert el lesz verve.“

Friss