2024. március 29. 09:41

KezdőlapORBKockázatmentes Salgó

Kockázatmentes Salgó

-

Az abszolút hatodik helyen végzett a Rally1 Bajnokság nyitó futamán, a Salgó Rally-n Osváth Péter, akinek ez alkalommal – Papp Tamás távollétében – Répás Zoltán diktálta az itinert a nógrádi viadalon.

„Az idei célunk, hogy minden versenyen, ahol rajthoz állunk jót tudjunk autózni. Ez nagyjából teljesült is. A Cered – Zagyvaróna egy olyan pálya, amit 100%-ig ki lehet élvezni.” Mondja a Skodás pilóta, akinek kifejezetten tetszett a szezonnyitó.

„Jó verseny volt, nem volt csúszás, flottul ment minden. Voltak apró pluszok a rendezvényben, töltött káposzta a gépátvétel előtt, szendvics nap közben, de ennek mindig így kellene mennie. Mindenesetre jó volt látni a fejlődést ezen a téren.”

Ahogy azt már a tavalyi évben megszokhattuk a dobogóért és a top 5-be kerülésért ismét késhegyre menő csata zajlott. Ezt a küzdelmet szemlélte a középmezőny elejéről a balatonfüredi pilóta.

„Nem vállaltunk extra kockázatot. Pont, amikor Hadik Bandi elesett, egy kicsit jobban rákapcsoltam, hogy megnézzük mégis mire lennénk képesek, aztán a szűk részen meg is állítottak. Ott egy kicsit jobban használtam a kocsit, de akkor sem történt semmi különleges. Olyanok voltunk, mint mikor a mentő siet valahova. Megy, nem történik semmi, csak gyorsabban odaér A-ból, B-be.”

A verseny végére azért jutott egy kis izgalom egy technikai hiba miatt:

„Az utolsó gyorson a féknyereghez bekapott egy kő és tönkre ment a fékünk. Ez okozott egy kis nehézséget, de ilyen a rali, ezt meg kell tudni oldani. Elment a pedál, mert elfolyt a fékolaj. A bal elején nem volt annyi fék, mint kellett volna, de az eredményünkre nem volt hatással. Nyilván az utolsó Cereden jobb lett volna az időnk, de nem volt olyan rettenetesen komoly befolyásolótényező. Mindent egyebévé jól éreztük magunkat és élveztük a Salgó Rally-t.”

Készítette: Vörös Gergő


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss