2024. április 18. 08:51

KezdőlapORBKurtos: Meglátjuk, visszafelé mennyire fekszik

Kurtos: Meglátjuk, visszafelé mennyire fekszik

-

A kevés nevezői létszám ellenére is várja már Kurtos Robi és Fridrik Gergő a boldogkői futamot, mert nagyon szeretnék kipróbálni az új programozás után a Mitsubishit – áll a csapat közleményében.

Mi a helyzet a turbóval és a programozással?

– Sikerült most időben összerakni a kocsit, sőt még a programozást is be tudtuk szorítani, ami ugye a múltkor idő híján elmaradt. A turbó nem működött tökéletesen, ezért mindenképpen szerettük volna, ha egy kalap alatt letudjuk a versenyautóval való tennivalókat. Lelkesen várjuk a boldogkői futamot, mert amióta nálam van a Mitsubishi, azóta még sosem ment olyan jól, mint most. Felfoghatatlan mennyit számít, hol végeztetjük el a szükséges a programozást, és ez mennyit tehet hozzá a továbbiakban a csatáinkhoz… már ha lesz kivel – mondja Robi nevetve. 

Ahogy láttam nincs tolongás most sem a Production Cup-ban.

– Nem volt időm ezzel foglalkozni, de lehetséges, hogy ugyanolyan árván maradtunk abban a kategóriában, mint múltkor Salgón. Nem értem a versenyzőket egyébként sem, hogy miért ilyen szegényes a nevezés a komplett mezőnyben, és azt sem hová lettek a versenyzőtársak, akikkel olyan jókat küzdöttünk. Természetesen örülnénk, ha újra lennének ellenfelek, de ez sajnos nem rajtunk múlik…mint sok más sem.

A pályák nem sokat változtak az előző évhez képest.

– Mondhatni semmit, csak ellenkező irányból csapatjuk most neki. Valóban csak kicsi változatosság van benne, meglátjuk visszafelé mennyire fekszenek majd a pályák nekünk és a verdának. Én a hétköznapokból zempléniként sem járok ezeken a szakaszokon, mert messze van, szóval majd pályabejáráson ismerkedünk meg egymással. 

Az RC2-ben azért még megmérettethetitek magatokat.

– Igen, próbálhatjuk ezt az egészet más szemszögből nézni, de a végén mindig ugyanoda lyukadunk ki, hogy oké…. ott vagyunk azért páran a csoportban, csak hova tudunk mi ezzel a régebbi technikával beférkőzni. Legfeljebb örülünk majd a részeredményeinknek, hátha megcsípünk egy-két autót…a remény hal meg utoljára. Illetve, ha már ilyen kevés a nevező, legalább ti szurkolók gyertek ki a pályák szélére, hogy egy kis erőt adjatok a versenyzőknek a folytatáshoz. 

Partnereink segítségét köszönjük!

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: Peremicki István


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss