back to top
2024. július 20. 23:27

KezdőlapORBVelenczei visszatér a nagy esése helyszínére

Velenczei visszatér a nagy esése helyszínére

-

Velenczei Ádám elmúlt szezonjára rányomta a bélyegét a tavalyi Boldogkő Rally utolsó gyorsaságiján a bukás… A szécsényi pilóta már túl van ezen, mutatja ezt a szezonnyitón megszerzett dobogós helyezés is. A tempós, boldogkői pályákat kedveli Ádám, megpróbálnak a legpontosabb itinerből menni és ezen a futamon is a dobogót célozzák meg Vánsza Zsolt navigátorával és a ToppCars Rally Team által felkészített SKODA Fabia Rally2 versenyautójukkal – áll a csapat közleményében. 

„Tavaly estem egy nagyot ezen a futamon. Most fordítva fogunk majd menni és igazából már nincs bennem az esés, eltelt már egy év. Nem hiszem, hogy ez gondot fog jelenteni.” – nyugtatja meg szurkolóit Velenczei Ádám, aki valóban jól kezdte a 2022‐es szezont, hiszen újdonsült navigátorával, Vánsza Zsolttal egyből a dobogó harmadik fokán fejezték be a szezonnyitó Salgó Rally‐t.

„Az elmúlt évben nem éreztem azt, amit most: vannak még tartalékjaink! Ha ezeket még ki tudjuk autózni, az meg fogja hozni a sikert. Az autónk talán picit jobb a tavalyinál, a gátlók terén érzek még javulást. A ToppCars Rally Team mindenben készségesen segít, van egy jó alapbeállításunk, azon finomítottunk még egy kicsit.” – mondta Ádám a Boldogkő Rally előtti teszt végén. „Több, mint egy hónapja nem ültem a versenyautóban, jó volt újra visszarázódni.”

Fotó: Csatlós Norbi // Topp cars

A bajnokság második futama gyors pályákkal várja a mezőnyt. „Nagyon tempósak ezek a pályák, nagy lesz az átlagsebesség, főleg talán a hernádvécsei szakaszon. Szeretjük ezeket a gyorsaságikat! Tavaly fordítva volt mind a három szakasz, ebben az irányban régen volt már, talán emiatt kicsit újdonság lesz mindenkinek. Próbálunk pontos itinert írni, jól felkészülni és a célunk az, hogy ott legyünk most is a dobogón. A többi majd adja magát…”

Változékony időt jósolnak a meteorológusok a szombati napra, amikor a verseny mind a kilenc szakaszát teljesíti a mezőny. „Legutóbb is változékony volt az időjárás, de bízom benne, hogy idén talán nem fogják megnehezíteni a gumiválasztást a záporok.”

A hazai szurkolóknak talán a legközelebb eső, horvátországi világbajnoki futammal egy időben megrendezett verseny programjában pénteken a pályabejárások után szombaton kell élesben bizonyítania a párosoknak. „Reméljük, hogy sok néző lesz, bár szívünk szerint mi is kimentünk volna a horvát WRC futamra megnézni a vb-mezőnyt…”

A Boldogkő Rally eredményeit itt lehet követni.

Friss