2024. április 24. 05:48

KezdőlapORBFantasztikus programok és pályák a Mecsek Rallyn 

Fantasztikus programok és pályák a Mecsek Rallyn 

-

Megjelent a Mecsek Rally Historic Eb versenykiírása, melyből kiderül, hogy a pécsi verseny két nap alatt fantasztikus pályákkal várja a versenyzőket és a szurkolókat. 

Az idei Mecsek Rallyt június 23-25. között rendezik a Magyar Rally Bajnokság, a Historic Rally Európa-bajnokság, valamint a Mitropa Kupa versenyeként. 

A Mecsek Rally előtt 60 nappal megjelent az EHRC versenykiírása, ami alapján a verseny hetében hivatalos tesztet, és két versenynap alatt 10 gyorsasági szakaszt rendeznek. 

A pécsi versenyt tavaly az év Rally1-es futamának választották, és erre a címre idén is méltán fog pályázni fantasztikus programjával. 

A nevezési határidő június 7-én 24 órakor zárul, a nevezők listáját pedig egy héttel később teszik közzé.  

A verseny előtti tesztre június 22, szerda délig lehet jelentkezni, az ezen való részvételért külön fizetni kell a versenyzőknek. Aznap este 21 órától pedig a Historic EB és a Mitropa Kupa résztvevőinek (versenyzők és csapattagok) ünnepi vacsorát rendeznek. 

Miután a pályabejárást befejezték a rajthoz állók, csütörtökön 16 és 20 óra között rendezik a verseny előtti tesztet Kővágótöttösön. 

Június 24-én pénteken 14:58-kor az Eb mezőnye megkezdi a versenyt, az első napon a Trefortpuszta-Hatos (12,85 km) és a Hosszúhetény-Pécsvárad (18,5 km) szakaszok várnak kétszer az indulókra. 

Szombaton 08:18-kor kezdődik az első gyorsasági szakasz, mely a Hatos-Trefortpuszta (13,55 km) lesz, amit asz Árpádtető-Orfű (13,6 km) és a Hetvehely-Golgota (10,8 km) szakaszok követnek. A második versenynapon is kétszer kell a mezőnynek teljesíteni a pályákat, így az EHRC mezőnyére 138,6 km versenytáv vár. 

A versenyt lezáró ünnepélyes célceremónia pedig a Széchenyi téren kerül lebonyolításra.

A fenti információk tehát a Historic Eb mezőnyére vonatkoznak, a Magyar Rally Bajnokságban érdekeltek számára vonatkozó versenykiírás később jelenik meg. 

Friss