2024. március 29. 15:28

KezdőlapORBKállai: Füstbe ment tervek

Kállai: Füstbe ment tervek

-

Nagy reményekkel vágott neki az idei Eger Rally-nak a Solid Racing Team Ladás alakulata, a Kállai Tamás – Szilassy Arnold duó, ám a célba érős terveik a harmadik gyorsasági szakaszon füstbe mentek.

„Az orfűi problémák után már egy egri célba érésnek is nagyon tudtam volna örülni, de sajnos erre még várnunk kell” – nyitotta a beszélgetést kicsit szomorúan Kállai Tamás, majd hozzátette. „A szuperspeciál rendben volt, sok érdekesség nem volt benne, ötödik végsebességen utaztunk, majd háromszor fékeztünk a lassítók előtt. Itt bebizonyosodott újra bennünk, hogy az autó motorja tökéletes lett. Az időnk nem lett a legjobb, ami talán annak köszönhető, hogy a verseny előtt még sok mindenen variáltunk, közte a fékeken is, ezért az első lassító előtt próbáltuk ki hogyan is sikerült. Óvatosan fékeztem, amivel szerintem sok bennmaradt, de nem akartam, hogy baj legyen.”

A fiúk másnap az első gyorsasági feléig ismerkedtek az autóval, akkor kezdték el élvezni a száguldást, amikor beértek a célba.

„Teljesen máshogy viselkedett a kocsi, mint Orfűn, újra meg kellett barátkozni vele. Sajnos mielőtt élvezhettük volna jött egy technikai hiba és fel kellett adjuk a versenyt” – tette hozzá Tamás.

A harmadik szakaszon történt, amikor a gyorsasági rajtja után nem sokkal hirtelen füst dőlt ki a műszerfal alól. Arnold a tűzoltó készülékkel kezében kiugrott a szinte még mozgó autóból, hogy ha oltani kell, akkor megtegye a lepéseket. Szerencsére nem volt tűz, a kábelköteg füstölt el. Hosszabb pályán töltött percek után lejöttek a gyorsaságiról és a célban leadták a menetlevelüket.

Belső felvétel az esetről: https://www.facebook.com/tamas.kallai.94/videos/510358360784291

„Semmi előjele nem volt, ahogy kijöttünk a lassítóból megjelent a füst. Mikor eltűnt újra áram alá helyeztem az autót és néztem nem kezd el újra füstölni. Az autó már nem is indult be, ezért sportbírói segítséggel betoltuk és legurultunk a célig, ahol kiálltunk. Természetesen szomorúak vagyunk, hiszen az autó fantasztikus, de nem adjuk fel, ott leszünk Kazincbarcikán és megpróbálunk eljutni a célig” – zárta a beszélgetést Kállai Tamás.

A Rally2-es Bajnokság most két hónapos pihenőre megy, a csapat pedig kicseréli a kábelköteget és várja, hogy folytatódjon a bajnokság.

A csapat együttműködő partnereinek köszöni a segítséget!

Sári Péter #Rallyhearthu


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss