2024. április 24. 01:06

KezdőlapORBGoller: Nem ez volt a terv, de haladunk tovább

Goller: Nem ez volt a terv, de haladunk tovább

-

A srácok nagy elánnal érkeztek az Eger Ralira, de a technika ördöge más lapokat osztott számukra. Goller Ákos és Tóth Szabi igaz pontokat veszítettek a kiállással, de már a következő futamot tervezik. 

Az egri pályákon sajnos nem sokat autóztatok.

– Igen, nem ez volt a terv. Nagy várokozással indultunk neki a versenynek, még az első gyorsunk jól sikerült és élveztük is. De volt egy kis apró malőrünk, mert pumpálni kellett a féket féktávon, így arra jutottunk, inkább cseréljünk egy munkahengert. Másnap pedig ez lett a ludas, mert megszorult, és mire tudtuk volna folytatni, addigra a kikésés egyenlően alakult volna a kizárással, így feladtuk a harcot. Nyilván nem örültünk, de ez benne van a pakliban, hiszen technikai sportról beszélünk.

Te hiszel egyébként az ilyen „előjelekben”, hogy mindennek oka van?

–  Igen, ez furcsa kérdés, mert valóban volt valami olyan érzésem már az előtte lévő napokban is, hogy valami nem oké. Elég nehezen indult az egész hétvégénk, már az átvételektől kezdve, aztán a pályabejárásra épp, hogy odaértünk…szóval semmi nem stimmelt valamiért. Az első szakasz rajtjában még minden szuperül működött, aztán hirtelen a lassítónál majdnem beesett a pedál, ahol picit magamra is ijesztettem. Akkor ott azonnal az fordult meg a fejünkben Szabival, hogy ezt most jobb elengedni, ha ennyire ellenünk van minden, mert így mi és az autó is egyben vagyunk legalább. Mindig a megérzéseimre hagyatkozom, ami javarészt be is szokott jönni, nem éreztem azt, hogy ezt mindenáron erőltetni kell. Ennek tekintetében kicsit lazábbra vettük a hétvégét… és a pálya széléről szurkoltunk a többieknek. 

 

Most két hónapig verseny sem lesz az Rally2 részére, vagy kinéztetek valamit magatoknak a „holt időszakra”?

– A következő verseny valóban elég messze van még, és pontokat is veszítettünk, de a kedvünket ez egyáltalán nem szegte, haladunk tovább a kijelölt úton, ez csak egy kitérő volt. Nincs „ha” ebben a sportban, csinálni kell az akadályok ellenére és kész. Ebből tanultunk, a legközelebbi versenyen pedig megpróbálunk majd minél több gyorsot megnyerni. Illetve a két hónap alatt is szeretnénk autóba ülni, ezért nézegetjük a külföldi futamokat, ha minden jól alakul, akkor szívesen megmérettetnénk magunkat más mezőnyben is. Van már kiszemeltünk…a Velenje Rali május végén, meglátjuk, hogy sikerül összehozni a sok munka mellett.

 

Reklámpartnereinek segítségét köszöni a csapat!

 

Szöveg: Tiba Anita

 

Friss