2024. április 27. 00:35

KezdőlapORBNagyszerű pályák a Dunakanyar Rallyn 

Nagyszerű pályák a Dunakanyar Rallyn 

-

A Rally1-es bajnokság harmadik futamát jövő héten a Dunakanyar Rallyn keretein belül rendezik meg, a kétnapos rendezvény pályái pedig egészen idáig titkosak voltak. 

A Dunakanyar Rally május 28-án szombaton a Márianosztra – Nagymaros (9,7 km) és a Gombás – Sejce (6,8 km) szakaszok kétszeri teljesítésével kezdődik. 

Vasárnap a Felsőpetényi elág – Bánk (8,35 km) szakaszt kétszer, míg a Galgaguta – Legénd (8,25 km) és a Nagymaros – Márianosztra (12,1 km) szakaszokat háromszor kell teljesíteni. 

A 113,8 km versenytávval rendelkező futamra 63 páros nevezett, akik bajnoki pontokért küzdenek meg, míg a Just4Fun kategóriában hét kettős igyekszik látványos autózással a szurkolók kedvére tenni. 

Vác környékén utoljára 2013-ban rendeztek versenyt, az akkori MARB futamon a Márianosztra – Nagymaros szakaszt kétszer-kétszer kellett teljesíteni 11 km hosszan, míg az egykori RTE bajnokság mezőnyére a Gombás – Sejce (7,3 km) szakasz és a Nagymaros – Kóspallag (12,4 km) szakaszt kellett háromszor teljesíteni. 

A MARB mezőnyben Határ Attila és Losonczi Csaba Peugeot 306 S16-tal tudott nyerni a ladás Kurali Bálint-Szlovák Brigitta és az audis Keskeny László-Migács Krisztián kettősök előtt. 

Az RTE versenyt Vincze Ferenc nyerte Kuti Péter navigálásával a Hideg Krisztián-Kerék István és a Balogh János-Zentai Kornél párosok előtt, mindhárman Mitsubishivel indultak. 

Friss