2024. március 28. 12:17

KezdőlapORBKlausz Kristóf bérautóval, de indul a Dunakanyar Rallyn

Klausz Kristóf bérautóval, de indul a Dunakanyar Rallyn

-

A Boldogkő Rallyn elszenvedett baleset után újra kellett építeni Klausz Kristóf és Csányi Botond Skoda Fabia Rally2 evóját. Az autón alapos munkát akart végezni a csapat, nem akartak kapkodni, így a következő versenyen inkább bérautóval indulnak. Közben egy komoly döntést is meg kellett hozniuk, hiszen az osztrák és a magyar bajnokságban is érdekeltek és ezen a hétvégén üti egymást a két sorozat. Klausz Kristóf végül úgy döntött, hogy a magyar bajnokságot részesíti előnyben. De hogy a két futam közben biztosan ne unatkozzon, még az egyetemi szakdolgozatát is le kellett adnia. 

„Nagyon sok dolog történt velünk a Boldogkő Rally óta – mondta Klausz Kristóf. – A kár jelentős volt, de nem estünk nagyot, ha ki tudunk jönni, azonnal folytattuk volna a versenyt. Az autó újjáépítésekor az volt az elsődleges szempont, hogy a lehető legjobb munkát végezzük és olyan legyen, mint új korában.

A karosszéria a múlt héten készült el, lassan megy a fényezőhöz. Ha mindenki nagyon összekapja magát és éjszakázunk, akkor még talán el is készültünk volna, de nem akartunk kockáztatni és végül úgy döntöttünk, hogy a Topp Carstól bérlünk egy Skoda Fabia Rally2 evót.

Közben meg kellett hoznunk a döntést, hogy a hétvégén az osztrák vagy a magyar bajnokságban indulunk. Mind a kettő nagyon erős, Ausztriában két nagyon komoly ellenfelünk van, itthon egy kicsit több. Mind a két bajnokság mellett rengeteg érv szólt és nagyon nehéz volt dönteni. Végül a szívemre hallgattam, ami azt mondta, hogy itthon bizonyítsunk. 

Fotó: MGR Images // Klausz Kristóf

Annál is inkább, mert a Boldogkő Rally után van még némi adósságunk a magyar bajnokságban. Azt nagyon sajnálom, hogy most nem indul Mads Ostberg, mert ő egy nagyon jó mérce. Amikor sikerült őt egy-két gyorsaságin elkapni, az hatalmas eredmény volt a számomra. Messze vagyunk még tőle, hogy versenyen legyőzzük, de ez rendkívüli módon motivál minket (Csányi) Botival és mindent meg fogunk tenni érte. 

Nem gondolom azonban, hogy könnyebb lenne jó eredményt elérni a magyar mezőnyben csak azért, mert nincs itt Ostberg. A magyar ellenfeleink is nagyon erősek, ugyanolyan komoly csatára számítok a dobogóért, mint amilyen a Salgón vagy a Boldogkő Rallyn volt. 

Szeretnénk azt a lendületet tovább vinni, ami a Boldogkő Rallyn megvolt, egy olyan stabilitással, mint ami az előző versenyeinket jellemezte. 

Fotó: MGR Images // Klausz Kristóf

Az esésnek, úgy érzem, nem maradtak nyomai, sőt, nagyon felszabadult vagyok. A múlt héten adtam le a szakdolgozatomat a Széchenyi István Egyetemen, ami egy önvezető autó fékrendszer adaptációjáról szólt. Maga a védés és az államvizsga a Mecsek Rally után lesz, de a nehezén túl vagyok, úgyhogy már csak egy nagyon jó versenyre vágyok.“

Az Országos Rallybajnokság harmadik futamát, a Dunakanyar Rallyt május 28–29-e között rendezik, Vác központtal. A verseny gyorsasági távja 113 kilométer lesz, ami azt jelenti, hogy egyszeres szorzóval szerepel a bajnokságban. 

Országos Rallybajnokság állása két futam után 

1. Mads Ostberg–Patrik Barth 74,8
2. Vincze Ferenc–Németh Gergely 61,8
3. Velenczei Ádám–Vánsza Zsolt 51,8
4. Bodolai László–Deák Attila 37
5. Németh Gábor–Szabó István 33,8

9. Klausz Kristóf–Csányi Botond 20

Osztrák rallybajnokság állása két futam után, sofőrök

1. Simon Wagner (A) 56
2. Klausz Kristóf (H) 36
3. Kris Rosenberger (A) 24
4. Hermann Neubauer (A) 20
5. Julian Wagner (A) 17
   Luca Waldherr (A) 17

Osztrák rallybajnokság állása két futam után, navigátorok

1. Csányi Botond (H) 36
2. Anne Katharina Stein (D) 28
2. Gerald Winter (A) 28
4. Siegfried Black (A) 24
5. Bernhard Ettel (A) 20
5. Ursula Mayrhofer (A) 20

Fotó: MGR Images // Klausz Kristóf
Mitropa Kupa állása három futam után, sofőrök

1. Klausz Kristóf (H) 134
2. Stefan Göttig (D) 124
3. Hermann Gassner (D) 118
4. László Zoltán (H) 90
5. Konstantin Keil (D) 89
6. Rene Noller (D) 84

Mitropa Kupa állása három futam után, navigátorok

1. Csányi Botond (H) 134
2. Karin Thannhauser (D) 131
3. Balázs Zsolt (H) 110
4. Hanna Ostlender (D) 110
5. Stefanie Fritzensmeier (D) 109
6. Papp Tamás (H) 68

FIA CEZ Rallybajnokság állása négy futam után

1. Mads Ostberg (N) 50
2. Klausz Kristóf (H) 36
3. Bodolai László (H) 30
4. Filip Mares (CZ) 25
4. Simon Wagner (A) 25
6. Jan Kopecky (CZ) 18

*A bajnokságok állása nem hivatalos


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss