2024. április 18. 14:37

KezdőlapORBVogel Adrienn hazai pályának tekinti, de Maricsek itt született

Vogel Adrienn hazai pályának tekinti, de Maricsek itt született

-

Hétvégén teljesen új helyszínen, a Dunakanyar Rallyval folytatódik az Országos Rallybajnokság a Vogel Adrienn–Maricsek Miklós páros számára. A Roger Racing Team versenyzői a Peugeot kupában indulnak, Adrienn hazai versenyeként tekint a Vác környéki fordulóra, navigátora, Maricsek Miki viszont itt született, itt szervizelt először, a pályák pedig vagy harminc éve megvannak neki fejből.

A kétnapos versenyen összesen 113,8 kilométernyi gyorsasági szakaszt kell teljesíteniük a résztvevőknek. A szombati nap programjában négy gyorson 37,1 kilométer szerepel, a vasárnap aztán keményebbnek ígérkezik nyolc gyorsaságin 76,7 kilométerrel.

“Nem ismerem ezeket a pályákat, régebbi belső kamerás felvételek alapján próbáltam kicsit tájékozódni, azok alapján elég dobálósnak tűnik – mondta Vogel Adrienn. Az majd a pályabejáráson derül ki, hogy azóta változtak-e a körülmények. Remélem, gyorsan tanulok majd, különösen fontos nekem ez a verseny, hiszen pomázi lányként a környék közel áll a szívemhez, úgy tekintek erre a fordulóra, mint a hazai versenyemre.” 

A Vogel–Maricsek páros a Salgó Rallyn negyedik helyen ért célba, most hétvégén szeretnének ezen az eredményen javítani.

“Sokat telemetriáztunk azóta, alaposan kielemeztük, hol és hogyan lehetne időt nyerni, ezeket próbálom majd átültetni a gyakorlatba a hétvégi versenyen” – fűzte hozzá Adrienn.

Fotó: Roger Racing // Vogel Adrienn

Maricsek Mikinek viszont tényleg hazai pálya, hiszen Vácon született, itt ismerkedett meg az akkori vagányokkal, Floch Pistivel, Szokolai Tibivel és egy kicsit távolabbról, a Szobról érkező Pethő Tyutyuval.

„Itt nőttem fel – mondta Maricsek Miki. – Floch Pistinek és Szokolai Tibinek szervizeltem először, a pályák pedig szerintem harminc éve megvannak fejből. Nincs olyan út Magyarországon, ahol többször jártam volna. Erre rallyztunk, erre csajoztunk – nevet. – Viszont még soha sem navigáltam rajtuk, úgyhogy ez egy új feladat lesz. Remélem, át tudom adni Adrinak, hogyan kell gyorsan menni. Nem tagadom, van bennem egy kis nosztalgia, és remélem váci legényként megállom a helyemet a hazai versenyemen.”

A Dunakanyar Rally ünnepélyes rajtja május 28-án, szombaton délután fél kettőkor lesz Vácon, a Fő téren.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss