2024. április 25. 03:06

KezdőlapORBGeng Bence: Túlságosan feszegettük a határokat

Geng Bence: Túlságosan feszegettük a határokat

-

Geng Bence és Geng Ferenc a harmadik helyet szerezte meg a Rally3-as nyergesújfalui Watz Rallyn, melyen az utolsó szakaszon veszítették el a második pozíciót.

A hondás Geng Bence és Geng Ferenc egészen az utolsó szakaszig a második helyen állt a Rally3 nyergesújfalui versenyén, akkor azonban többet kockáztatott, annak ellenére, hogy tudta, az autónak nem annyira fekszik a Lábatlan–Bajna szakasz.

“Hat éve mentünk ezen a pályán utoljára, azóta sokat változott – mondta Geng Bence a RallyCafe.hu oldalnak. – Nem érkeztünk nagy reményekkel, mert tudtuk, hogy az új autónknak jelenleg nem a legoptimálisabb ez a pálya. Rengeteg lassító volt, ráadásul nagyon szűken kirakva, teherautó gumikkal. Ennek ellenére sikerült végig a mezőny elejében autózni és a 3-as gyorsaságit megnyerni, ami minket is meglepett. Nagyon szoros küzdelem volt, a végére már eléggé feszegettük a határainkat és hibáztam is egyet. Így az utolsó gyorsaságin hátrébb csúsztunk egy helyet. Jobban megviselt az autóban keletkezett kár, mint az eredmény. Úgyhogy, most gőz erővel dolgozunk azon, hogy három hét múlva, Kazincbarcikán egy legalább olyan jó autóval álljunk rajthoz, mint a Nyergesújfaluban.”

A nem hivatalos pontállás szerint a hondás Geng Bencéék a harmadik hely ellenére is a második helyre léptek az abszolút értékelésben, Zákányi János és Vidécz Zsolt mögött 25 pont lemaradással.

Friss