2024. április 27. 04:41

KezdőlapERCItt az új Skoda Fabia RS Rally2! 

Itt az új Skoda Fabia RS Rally2! 

-

A Skoda Motorsport bemutatta új Rally2-es autóját, a Fabia RS-t, melyet a cseh gyártó két év alatt hozott létre. 

A Skoda Motorsport leleplezte új Rally2-es autóját, melyet a korábbi modellekkel szerzett tapasztalatok alapján készített. 

A Fabia RS Rally2 a típus negyedik generációs modelljéből készült, 1,6 literes, turbós motor hajtja, 289 lóerős teljesítményre képes. 

Skoda
Fotó: Skoda Motorsport

Az új autó esetében változott a tengelytáv, mely szélesebb lett elődjénél, így javítja a súlyelosztást és a stabilitást is. Ugyancsak módosítva lett a fékhűtőrendszer, az aerodinamikai csomag és meglett növelve a felfüggesztés rugó útja, mely a modern autók egyik legkritikusabb pontja. 

A Fabia RS-t Csehországban, valamint Franciaországban, Olaszországban, Németországban, Belgiumban, Spanyolországban és Finnországban is tesztelte a cseh gyártó aszfalton, murván és hóban egyaránt. 

A tesztek során Andreas Mikkelsen, Kris Meeke, Jan Kopecky és Emil Lindholm is segített. 

Az új jármű az év második felében debütálhat a nemzetközi és nemzeti versenyeken is. 

Skoda
Fotó: Skoda Motorsport

“Egy helyben állni azt jelenti, hogy a motorsportban, hogy hátrafelé csúszol – mondta Michal Hrabanek, a Skoda Motorsport igazgatója. – Ezért az új Fabia RS Rally2 fejlesztése során minden korábban szerzett tapasztalatot felhasználtunk. Büszke vagyok a Skoda Motorsport által elvégzett munkára. Szeretnék köszönetet mondani a sorozatgyártásban résztvevő kollégáinknak is, a negyedik generációs Fabia nagyszerű alapot biztosított az új Rally2-es autó létrehozásában.” 

Friss