2024. április 20. 06:08

KezdőlapORBZákányi János: Az autóba ülve minden megváltozott

Zákányi János: Az autóba ülve minden megváltozott

-

Zákányi János és Vidécz Zsolt az Orfű Rally után idei második győzelmét szerezte a hétvégi nyergesújfalui Watz Rallyn, pedig a verseny előtt még nem volt jó véleménnyel a ladás pilóta a pályákról, aztán a versenyen minden megváltozott.

Zákányi János és Vidécz Zsolt csakúgy, mint az Orfűn Rallyn, a nyergesújfalui Watz Rallyn is rajt-cél győzelmet ünnepelhetett, úgy, hogy már az első szakaszon 4,5 másodperc előnyre tett szert, majd ezt tudta tovább növelni a következő négy szakaszon 5,4 másodpercre.

A ladás pilóta a pályabejárás során nem volt túl elégedett a verseny pályájával, a versenyautóba ülve azonban megváltozott véleménye, és stabil teljesítményt tudott nyújtani mind az öt gyorsaságin.

“Pályabejárás alatt azt gondoltam, nem fog tetszeni nekünk ez a verseny – mondta Zákányi János a RallyCafe.hu oldalnak. – Rengeteg a lassító, nem az igazi a pálya. Versenyautóban ülve viszont teljesen az ellenkezőjét éreztük, hatalmas feeling volt autózni rajta.

Szerencsére stabilan gyorsan tudtunk autózni, nem volt komolyabb hibánk, így sikerült megszerezni az abszolút első helyet. A küzdelem egyébként nagyon szoros volt, iszonyú gyorsak az ellenfelek, és azt gondolom itt is a lassító büntetések döntöttek. Három hét múlva következik a Kazincbarcika Rally, melyet nagyon várunk.”

Zákányi János és Vidécz Zsolt a harmadik versenyt követően 25 pont előnyre tettek szert a bajnokságban.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss