2024. március 19. 04:58
KezdőlapORBHoffer Zsolt: Ezt túltaktikáztuk

Hoffer Zsolt: Ezt túltaktikáztuk

-

Az abszolút 15. helyet szerezte meg Hoffer Zsolt és Czézinger Kristóf a Dunakanyar Rallyn a Ford Fiesta Rally3-mal. A Hungarian Police Rallye Team párosa egy kicsit túltaktikázta a gumiválasztást és a pályabejárásuk sem úgy sikerült, ahogy tervezték. Ennek ellenére több gyorsaságin is biztató eredményt értek el az RC3-as kategóriába beugró, igen gyors ellenfelükkel, Papp Arnie-val szemben. A csapat által szervezett közlekedésbiztonsági parkban pedig természetesen gyereknap alkalmából, ezúttal a gyerekeké volt a főszerep. 

„Nagyon jó hangulatú verseny volt a Dunakanyar Rally, örülök neki, hogy komoly ellenfelet kaptunk a kategóriában és hogy a közlekedésbiztonsági programunkat ilyen sokan látogatták“ – mondta Hoffer Zsolt. 

„Sajnos a pályabejárásunk nem úgy sikerült, ahogy terveztük. (Czézinger) Kristóffal mind a kettőnket utolért a munka, ezért többször is meg kellett állnunk telefonálni. Minden versenyen új itinert írunk és bár maximálisan odatettük magunkat, most látszott, hogy mikor kellett a pályabejáráson megállnunk, azokon a részeken nem volt jó a ritmusa az itinerünknek. 

Fotó: Hungarian Police Rallye Team

Sokszor lehet hallani a rallyban, hogy valaki rosszul választott gumit, mi ezt olyan szintre emeletük a Dunakanyar Rallyn, hogy inkább az a helyes kifejezés, hogy túltaktikáztuk magunkat.

Az egyik gyorsasági előtt elkezdett esni, láttuk, hogy mások is kereket cserélnek, mi is gyorsan felraktuk előre az esőgumikat. Mentünk még ötszáz métert és csontszáraz volt minden. 1,8-as guminyomással rajtoltunk és 2,7-essel értünk célba. Képzelheted… 

Nagyon örültünk neki, hogy Papp Arnie is Rally3-as Forddal állt rajthoz, így volt ellenfelünk. Arnie bármilyen autóba ül nagyon gyors versenyző. Amikor nem bonyolódtunk túlságosan bele a gumiválasztásba, akkor tudtuk tartani vele a lépést, sőt volt olyan gyorsasági is, ahol meg tudtuk verni. 

Fotó: Hungarian Police Rallye Team

Ennek ellenére azt gondolom, hogy bár sokkal jobban mentünk, mint tavaly, de volt már ennél jobb versenyünk is az idén. 

Két műszaki hibánk volt. Még a verseny előtt eltört a váltóházunk, szerencsére ezt az alkatrész lehetett rendelni, hétfőn este megjött, Berényi Laci egész éjszaka dolgozott a váltón, és kedd reggelre, a tesztre tökéletes autót kaptunk. 

A verseny végén az egyik hengerünk kezdett kihagyni, a céldobogóra éppen csak fel tudtunk állni. Tönkre is ment a motor. Ezt sajnos jelenleg nem lehet rendelni az M-Sporttól, de Berényi Laci szerzett egyet, úgyhogy a Mecseken tudunk indulni.“

Fotó: Hungarian Police Rallye Team

A Hungarian Police Rally Team elkötelezett a közlekedésbiztonság javítása mellett, aminek érdekében ezúttal is egy hatalmas, közlekedésbiztonsági parkkal települtek ki a szervizpark mellé. 

„Most is nagy sikere volt a parknak. Gyereknap révén a szokásosnál is jobban koncentráltunk a gyerekre. Természetesen, mindenki ajándékot kapott. 

Meggyőződésem, hogy a KRESZ-t és a biztonságos közlekedést élményszerűen lehet a gyerekeknek a legjobban megtanítani. A Mini City pályánkon például be tudnak öltözni rendőrnek, ki tudják próbálni, milyen forgalmat irányítani, vagy mit kell tenni akkor, amikor rendőr irányít. 

Fotó: Hungarian Police Rallye Team

De nagyon fontos az is, hogy itt meg tudják tapasztalni, mit látnak a felnőttek belőlük, amikor például át akarnak kelni az úttesten. 

A programunkhoz csatlakozott a Magyar Biztosítók Szövetsége, a Magyar Közútkezelő Zrt – ami kihozott egy munkagépet, amire fel lehetett mászni, meg lehetett nézi közelről –, illetve a Nemzeti Útdíj Fizető Zrt is. 

Találkozunk a Mecsek Rallyn, addig is vigyázzunk egymásra az utakon és mindnekinek balesetmentes közlekedést kívánunk, az egész Hungarian Police Rallye Team nevében.“


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss