szerda, szeptember 28, 2022
KezdőlapORBHoffer Zsolt: Ezt túltaktikáztuk

Hoffer Zsolt: Ezt túltaktikáztuk

-

- Hirdetés -

Az abszolút 15. helyet szerezte meg Hoffer Zsolt és Czézinger Kristóf a Dunakanyar Rallyn a Ford Fiesta Rally3-mal. A Hungarian Police Rallye Team párosa egy kicsit túltaktikázta a gumiválasztást és a pályabejárásuk sem úgy sikerült, ahogy tervezték. Ennek ellenére több gyorsaságin is biztató eredményt értek el az RC3-as kategóriába beugró, igen gyors ellenfelükkel, Papp Arnie-val szemben. A csapat által szervezett közlekedésbiztonsági parkban pedig természetesen gyereknap alkalmából, ezúttal a gyerekeké volt a főszerep. 

„Nagyon jó hangulatú verseny volt a Dunakanyar Rally, örülök neki, hogy komoly ellenfelet kaptunk a kategóriában és hogy a közlekedésbiztonsági programunkat ilyen sokan látogatták“ – mondta Hoffer Zsolt. 

- Hirdetés -

„Sajnos a pályabejárásunk nem úgy sikerült, ahogy terveztük. (Czézinger) Kristóffal mind a kettőnket utolért a munka, ezért többször is meg kellett állnunk telefonálni. Minden versenyen új itinert írunk és bár maximálisan odatettük magunkat, most látszott, hogy mikor kellett a pályabejáráson megállnunk, azokon a részeken nem volt jó a ritmusa az itinerünknek. 

Fotó: Hungarian Police Rallye Team

Sokszor lehet hallani a rallyban, hogy valaki rosszul választott gumit, mi ezt olyan szintre emeletük a Dunakanyar Rallyn, hogy inkább az a helyes kifejezés, hogy túltaktikáztuk magunkat.

- Hirdetés -

Az egyik gyorsasági előtt elkezdett esni, láttuk, hogy mások is kereket cserélnek, mi is gyorsan felraktuk előre az esőgumikat. Mentünk még ötszáz métert és csontszáraz volt minden. 1,8-as guminyomással rajtoltunk és 2,7-essel értünk célba. Képzelheted… 

Nagyon örültünk neki, hogy Papp Arnie is Rally3-as Forddal állt rajthoz, így volt ellenfelünk. Arnie bármilyen autóba ül nagyon gyors versenyző. Amikor nem bonyolódtunk túlságosan bele a gumiválasztásba, akkor tudtuk tartani vele a lépést, sőt volt olyan gyorsasági is, ahol meg tudtuk verni. 

Fotó: Hungarian Police Rallye Team

Ennek ellenére azt gondolom, hogy bár sokkal jobban mentünk, mint tavaly, de volt már ennél jobb versenyünk is az idén. 

Két műszaki hibánk volt. Még a verseny előtt eltört a váltóházunk, szerencsére ezt az alkatrész lehetett rendelni, hétfőn este megjött, Berényi Laci egész éjszaka dolgozott a váltón, és kedd reggelre, a tesztre tökéletes autót kaptunk. 

A verseny végén az egyik hengerünk kezdett kihagyni, a céldobogóra éppen csak fel tudtunk állni. Tönkre is ment a motor. Ezt sajnos jelenleg nem lehet rendelni az M-Sporttól, de Berényi Laci szerzett egyet, úgyhogy a Mecseken tudunk indulni.“

Fotó: Hungarian Police Rallye Team

A Hungarian Police Rally Team elkötelezett a közlekedésbiztonság javítása mellett, aminek érdekében ezúttal is egy hatalmas, közlekedésbiztonsági parkkal települtek ki a szervizpark mellé. 

„Most is nagy sikere volt a parknak. Gyereknap révén a szokásosnál is jobban koncentráltunk a gyerekre. Természetesen, mindenki ajándékot kapott. 

Meggyőződésem, hogy a KRESZ-t és a biztonságos közlekedést élményszerűen lehet a gyerekeknek a legjobban megtanítani. A Mini City pályánkon például be tudnak öltözni rendőrnek, ki tudják próbálni, milyen forgalmat irányítani, vagy mit kell tenni akkor, amikor rendőr irányít. 

Fotó: Hungarian Police Rallye Team

De nagyon fontos az is, hogy itt meg tudják tapasztalni, mit látnak a felnőttek belőlük, amikor például át akarnak kelni az úttesten. 

A programunkhoz csatlakozott a Magyar Biztosítók Szövetsége, a Magyar Közútkezelő Zrt – ami kihozott egy munkagépet, amire fel lehetett mászni, meg lehetett nézi közelről –, illetve a Nemzeti Útdíj Fizető Zrt is. 

Találkozunk a Mecsek Rallyn, addig is vigyázzunk egymásra az utakon és mindnekinek balesetmentes közlekedést kívánunk, az egész Hungarian Police Rallye Team nevében.“

- Hirdetés -

Friss