2024. április 16. 10:41

KezdőlapORBAz egyetlen murvás verseny következik a Rally1-ben és Rally2-ben

Az egyetlen murvás verseny következik a Rally1-ben és Rally2-ben

-

Hétvégén rendezik a Rally1-es Országos Bajnokság egyetlen murvás futamát, a Székesfehérvár-Veszprém Rallyt, melyen tíz gyorsasági vár az indulókra. 

A Salgó Rally, Boldogkő Rally, Dunakanyar Rally és Mecsek Rally után az Országos Rally Bajnokság a Székesfehérvár-Veszprém Rallyval folytatódik, mely a szezon egyetlen murvás futama. 

A Rally1-es szezon ötödik futama július 23-án két szakaszon 48 kilométeren négy gyorsaságival kezdődik, majd az ezt követő, de a versenybe be nem számító szuperspeciál szakasz következik. 

Fotó: Korda Racing

Másnap pedig már három pályát kell kétszer abszolválni a mezőnynek, így további 104 kilométert tesznek meg. 

Útvonallap 
2022. július 23., szombat 
11:30 Szerviz
12:06 Gy1 Nagylőtér (13,8 km)
12:49 Gy2 Várpalota (10,35 km)
13:34 Szerviz
14:45 Gy3 Nagylőtér (13,8 km)
15:28 Gy4 Várpalota (10,35 km)
16:10 Szerviz
17:13 Szuperspeciál (1,6 km, időmérés nélkül)

2022. július 24., vasárnap
09:06 Gy5 Hegyesd (18,75 km)
10:09 Gy6 Kislőd (12,8 km)
10:40 Gy7 Kislőtér (20,4 km)
11:28 Szerviz
13:31 Gy8 Hegyesd (18,75 km)
14:34 Gy9 Kislőd (12,8 km)
15:05 Gy10 Kislőtér (20,4 km)
15:50 Céldobogó

A versenyt a bajnokság abszolút első helyéről Vincze Ferenc és Németh Gergely várhatja, a Korda Racing skodás kettőse eddig minden idei futamot a második helyen fejezett be, így pedig három pont előnnyel vezetik a pontversenyt a Skodával a Dunakanyar Rallyn nyerő, de Salgótarjánban, Boldogkőn és a Mecsek Rallyn is harmadik helyen záró Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt kettőst. 

„Abban biztos vagyok, hogy a Veszprém Rallye-n nehezebb lesz felkerülni a legjobbak közé.” – mondta Velenczei Ádám. „Tavaly sajnos kihagytam ezt a futamot, ami egy kicsit hátrányt jelent nekünk a többiekhez képest, de semmiképpen sem szeretnénk feltartott kézzel nekivágni ennek a ralinak, már csak azért sem, mert a másfélszeres szorzó miatt ezen a versenyen megszerzett helyezés nagyon meghatározó lesz a bajnokságra nézve.” 

A bajnokság harmadik helyéről várhatja a hétvégi megmérettetést Mads Ostberg és Patrik Barth. A Dunakanyar Rallyt kihagyó, mind minden más versenyen nyerő citroenes kettős 6,6 pont hátránnyal követi Vinczééket. 

Turán Frigyes és Farnadi Ágnes az ötödik helyen kezdte a Rally1-es szezont a Volkswagennel Salgótarjánban, majd a Boldogkő Rallyn való kiesést követően a Dunakanyar Rallyn a harmadik, míg a Mecsek Rallyn negyedik helyen célba érve a negyedik helyet foglalja el a tebellán is 47,4 pont hátránnyal Vinczéék mögött. 

„Nagyon szeretjük a murvás versenyeket, izgatottan várjuk a csütörtöki pályabejárást és a hétvégi kétnapos versenyt – mondta Turán Frigyes. – Az elmúlt években mindig jó tempót tudtunk autózni ezeken a pályákon, tavaly a dobogó második fokára értünk fel. Remélem, ezt a teljesítményt az idei évben is sikerül megőriznünk, vagy még fokozni is tudjuk. Már túl vagyunk egy jó teszten, ahol új beállításokat is kipróbáltunk, optimistán várjuk a szombatot. A verseny előtti hivatalos teszten már nem indulunk, úgy érezzük, elég kilométer van a hátunk mögött, már csak az autó utolsó felkészítési fázisa zajlik. Sajnáljuk, hogy a következő versenyünk, a Vértes Rallye idén elmarad, így még inkább arra törekszünk, hogy a hosszabb szünet előtt itt kiautózzuk magunkból a maximumot.” 

A Székesfehérvár-Veszprém Rally ugyanakkor a Rally2-es bajnokság idei negyedik futama is. Az Orfű Rallyt, Eger Rallyt, és Kazincbarcika Rallyt követő murvás futamra csupán 11 páros adta le nevezését, a versenyzők pedig vasárnap lesznek láthatóak a Kislődi és Kislőtéri szakaszon kétszer, a Hegyesdi pályán pedig egyszer.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss