2024. március 29. 08:02

KezdőlapORBOstberg kisfiával jött hozzánk, itt ültette először versenyautóba

Ostberg kisfiával jött hozzánk, itt ültette először versenyautóba

-

Mads Ostberg egyre inkább megszereti Magyarországot. A Székesfehérvár-Veszprém Rallye-ra ötéves kisfiát is elhozta, sőt nálunk ültette be először a versenyautóba.

„Mons mindig is szeretett volna eljönni velem Magyarországra. Örülök, hogy most megmutathatom neki egy kis részét ennek a szép országnak. Élvezem és boldog vagyok, amikor velem van és természetesen nagyon nagy motivációt jelent ez nekem!” – mondta büszkén Mads.

Ostberg
Foto: Mads Ostberg

Tavaly ezt a futamot kihagyta a WRC2 világbajnoka, Mads Østberg, de a norvég versenyzőnek eddig sem okozott gondot az ismeretlen pályákon való versenyzés. „Nem sokat tudok a versenyről, megnéztem pár belsőkamerás felvételt, azok alapján nagyon tetszenek a gyorsasági szakaszok.” – mondta Mads, aki szeret murván autózni. „Igazából teljesen mindegy, hogy milyen felületen autózunk, élvezem minden kilométerét annak, ha a C3 Rally2 versenyautóban ülhetek.”

Ostberg
Foto: Mads Ostberg

A verseny egyik kuriózuma a szuperspeciál szakasz, amelyet Székesfehérvár fő utcáján rendeznek meg. Minden évben hatalmas tömeg kíséri figyelemmel ezt az eseményt. „Nagyon szeretem ezeket a városi szakaszokat, biztos vagyok benne, hogy jó móka lesz a murva beállításokkal aszfalton szlalomozni a Citroënnel!” – mondta Ostberg.

Az intenet azonban nem felejt, így kiderítettük, hogy a kis Mons Ostberg bizony végigjárta a versenyzői iskola korábbi fokozatait is, nem csak úgy beült az R5-be. 2020-ban már Oscar Solberg tanítgatta a szimulátorban.

Mons Ostberg
Foto: Mads Ostberg

2017-ben pedig már a babakocsival murván tréningeztek együtt:

Ostberg
Foto: Mads Ostberg

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss