2024. április 26. 05:40

KezdőlapORBDefektek sokasága, Bútor szárnyalás az első körben

Defektek sokasága, Bútor szárnyalás az első körben

-

Nagyon jól, az első két szakaszt megnyerve kezdett Bútor Róbert és Tagai Róbert a Székesfehérvár-Veszprém Rallyn, míg a citroenes versenyzőt Klausz Kristóf és Csányi Botond, valamint Mads Ostberg és Patrik Barth követi. 

Szombaton négy gyorsaságit rendeznek a Székesfehérvár-Veszprém Rallyn és a murvás verseny első két gyorsaságiját a Bútor Róbert és Tagai Róbert nyerte a Citroen C3 WRC-vel. Először Turán Frigyes és Farnadi Ágnes előtt 1,2 másodperc előnnyel, majd Klausz Kristóf és Csányi Botond előtt 8.5 másodperccel nyertek, miközben Turán a második szakaszon a pálya közepén defektet kapott és fél perc hátrányt zsebelt be. 

Fotó: Sári Péter

A két szakaszt követően így Bútor 20,1 másodperccel vezet a Rally1-ben Klausz előtt, míg a harmadik helyen az első gyorsaságin defektet begyűjtő Mads Ostberg és Patrik Barth áll 1,4 másodperccel Klauszék mögött.

Fotó: Sári Péter

Turán Frigyes a fél perc elvesztésével a negyedik helyre esett vissza és a féktávokkal küzdő Velenczei Ádám-Vánsza Zsolt kettőst előzi meg. 

Fotó: Sári Péter

A magyar bajnokságot vezető Vincze Ferenc és Németh Gergely az első szakaszon szedett össze defektet, így az első kör után csak a 13. helyet foglalja el. 

A folytatásban még egyszer kell a mezőnynek a mai gyorsaságikat teljesíteni, majd a nap egy szuperspeciál szakasszal zárul, ahol nem lesz időmérés. 

A verseny állása

Friss