2024. április 25. 07:35

KezdőlapORBBútor Robi volt a leggyorsabb, de Ostberg nyerte a Székesfehérvár-Veszprém Rallyt

Bútor Robi volt a leggyorsabb, de Ostberg nyerte a Székesfehérvár-Veszprém Rallyt

-

Bútor Róbert és Tagai Róbert volt a leggyorsabb a Székesfehérvár-Veszprém Rallyn a Citroen C3 WRC-vel. Mögöttük Mads Ostberg és Patrik Barth ért célba, harmadikként pedig Vincze Ferenc és Németh Gergely zárt.

Felavattuk az új járművet. Nagyon nagyon jó volt. Elgumiztuk plusz bátortalan is voltam, de nagyon élveztük” – mondta a végén Bútor Róbert. Kerek egy perces előnnyel nyertek, a Power Stage-en pedig 26 másodpreccel voltak gyorsabbak a többieknél. Hiába szerénykedik Bútor Robi, nyilvánvaló, hogy ráéreztek arra, hogy mit tud a WRC a murván. Szokás szerint e verseny végén is leadták a menetlevelüket, így a hivatalos végeredmény élén már nem az ő nevük olvasható.

Székesfehérvár-Veszprém
Fotó: Sári Péter

Ostbergék szinte tökéletes munkát végeztek. Szombat délután motorhiba és defektek hátráltatták őket, de utána okosan és gyorsan versenyeztek. Pontosan tudták, hogy Hegyesd lesz az ő pályájuk, itt mindkétszer olyan időt virítottak, hogy szem nem maradt szárazon. Vasárnap takarítaniuk kellett, de így is remek napjuk volt. Egyedül a Power Stage-et bánhatják, itt Vincze Ferenc meglepte őket, így „csak” harmadik időt mentek. Annyira talán nem szomorkodtak, mert másfél perces előnnyel, nagyon magabiztosan nyerték a Székesfehérvár-Veszprém Rallyt.

Székesfehérvár-Veszprém
Fotó: Sári Péter

Vinczééknek nem csak a plusz pontokért volt érdemes nyomni az utolsó gyorsaságin. A második helyet is megszerezték. A szombati két defekt után, és a vasárnap reggeli rossz gumiválasztást követően az utolsó körben a hatodik helyről lépdeltek felfelé, és értek el a második helyig.

Vinczéék sikeréhez kellett Velenczeiék vesszőfutása is. Már úgy tűnt megvan a második helyük, amikor egy ugratóval gyűlt meg a bajuk, az utolsó előtti szakaszon pedig defektet kaptak.

Székesfehérvár-Veszprém
Fotó: Sári Péter

„Jó volt. Építkezés volt. Rég nem mentünk. Végre a kocsi is össze állt” – így összegzett a célban Balogh János. Negyedikek lettek a végén, a Power Stage-en is negyedik időt futottak, ennyi kihagyás után remek eredmény a párostól!

Székesfehérvár-Veszprém
Fotó: Sári Péter

Klausz Kristóf szomorú és csalódott volt a verseny végén. Szombaton egy defekt miatt bukták a második helyet, és a verseny végén a vasárnap déli harmadik helyük is már csak szép emlék volt. „Elszúrtuk a második kört” – mondta a pilóta. Kezdődött azzal, hogy Hegyesden becsúsztak egy balos kanyarba. Utána Kislődön eltaláltak egy sziklát, ami miatt nem csak időt veszítettek, hanem késtek is 4 percet és ezért 40 másodperc büntetést kaptak. Az utolsó gyorsaságin még mentek egy ötödik időt, de ez csak pici tapasz volt a fájó sebre, egy szépnek induló verseny végén vált talán fájó emlékké ez az ötödik hely.

Székesfehérvár-Veszprém
Fotó: Sári Péter

Turán Frigyesnek és Farnadi Ágnesnek vasárnap sem volt szerencséje. A szombati műszaki hiba után a szerviz talpra állította a Polót, és a páros szárnyalt a vasárnapi gyorsaságikon. Kislődön nyertek, Hegyesden mindkétszer ők tudták legjobban megközelíteni Ostberget, és a Kislőtéren is második idejük volt. A nyolcas gyorsasági végén azonban eltaláltak egy út közepén levő követ, defektet is kaptak, de a kő annyira megrongálta az autót, hogy nem kockáztattak a Power Stage-en.

Székesfehérvár-Veszprém
Fotó: Sári Péter

Az RC4 kategóriában Zagyva Lajos és Zagyva Dorka nyert. Nem volt nehéz dolguk, komoly előnnyel vezettek amikor a nyolcadik gyorson a hozzájuk legközelebb álló Hangodiék balesetet szenvedtek, így Zagyváék 2 perc 39 másodpreces előnnyel nyertek a Bardóczy – Gondos duó előtt.

Székesfehérvár-Veszprém
Fotó: Sári Péter

 

Friss