2024. április 23. 08:58

KezdőlapORBKocsis nyert a Rally2 veszprémi futamán 

Kocsis nyert a Rally2 veszprémi futamán 

-

Igen kevés versenyző érezte úgy, hogy rajthoz kell állnia a Rally2-es mezőnyben a Székesfehérvár Veszprém Rallyn, ez azonban semmit sem von le Kocsis Imre és Henszelmann Zsolt győzelmének értékéből. 

A Rally2-es mezőny nagy része úgy gondolta, hogy nem hiányzik neki a murvás Székesfehérvár-Veszprém Rallyn elért eredmény év végén, így mindössze nyolc páros alkotta a Rally2 mezőnyét. 

A csonka mezőnyben Janovich Roland és Csáthy Miklós kezdett leggyorsabban és az első két szakasz után 12,6 másodperccel vezettek a Ladával Kocsis Imre és Henszelmann Zsolt Citroenje előtt. 

Fotó: Sári Péter

A harmadik szakaszon azonban a Lada meghibásodott és Janovichék kiállni kényszerültek, az első helyet pedig Kocsisék vették át, akik ezt az eredményt már a további két szakaszon is megőrizték és végül 2:53,3 perc előnnyel nyertek a ladás Ruszkai Attila és Bodnár Attila előtt. 

A harmadik helyen a Peugeot-os Tellér Antal és Tellér Antónia zárt, a negyedik helyre pedig az utolsó helyen szorult a ladás Virág Tamás és Matics Barbara, míg az ötödik helyen a szintén ladás Cseke Péter-Csikós Borbála páros zárt. 

Három kiesője is volt a Rally2-nek a murvás versenyen, Desics Péter és Szegedi Krisztián az első szakaszon műszaki hiba miatt, Jobbágy Péter és Búzás Róbert a második szakaszt követően a harmadik helyről kényszerültek kiállni Janovichék mellett. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss