2024. április 25. 08:09

KezdőlapORBA PSZA Motorsport alig bírta elvinni a sok kupát 

A PSZA Motorsport alig bírta elvinni a sok kupát 

-

A PSZA Motorsport kilenc párossal érkezett az egyetlen murvás bajnoki futamra, a 28. Székesfehérvár – Veszprém Rallye-ra, melyet megelőzően nagyon nagy felkészülésre volt szükség, hogy minden autóval ott lehessenek a futamon. 

Az ORB-ben Zagavy Lajos és lánya Dorka, valamint némi szerencsével Berta László és Császár László is nyerni tudott. 

Fotó: Sári Péter

„Nagy izgalommal vártuk Zagyva Lajos visszatérését és Berta László első murvás indulását” – kezdte mosolyogva a beszélgetést Szabó Árpád. „Az ORB-ben nagyon sikeres versenyt zártunk, hiszen Zagyva Lajos kezéből egy pillanatra sem került ki a vezetés és nagy előnnyel nyerte meg az RC4-es kategóriát.

Fotó: Sári Péter

Hangodi Beniék hibája végett Berta Laci meg tudta nyerni a Peugeot Kupát. Mellettük Bacsa Tamás indult a Rally3-as Forddal úgy, hogy kiírták a kategóriát, hiszen több induló is volt Veszprémben. A fiúk nagyon régen ültek autóban, így az első nap kicsit döcögősen indult, de a második napra erőre kaptak és meg tudták szerezni a kategória első helyét. Nagy öröm számunkra, hogy az ORB három nagy kategóriájából az egyesületünk kettőt meg tudott nyerni.” 

Fotó: Sári Péter

Az ORC-ben is indult négy páros, a P12-ben és a P13-ban volt érdekelt a csapat. 

Fotó: Sári Péter

„Nagy Gábor az összes murvás versenyen indul, így volt ez most is. Egész hétvégén hibamentesen mentek, még defektet sem szereztek és ezzel megnyerték a kategóriájukat és az ORC abszolút ötödik helyét szerezték meg. P13-ban sajnos Gönczöl Ferenc gyorsan búcsúzott és Helembai Csikar Zsolt is kiállni kényszerült kicsivel a vége előtt, így nem lehetett kérdés, hogy Hinger Dávid fog nyerni, aki az ORC abszolút negyedik helyét is megszerezte.

Fotó: Sári Péter

Egyik szemünk sír, de a másik nevet, hiszen bármilyen forgatókönyv mellett is PSZA-s versenyző nyerte volna a kategóriát. A fiúknak gratulálunk, nagyon szépen versenyeztek, megérdemlik a kupaesőt” – tette hozzá Árpi. 

Fotó: Sári Péter

A Rally2 is ott volt Veszprémben, a kis létszámú mezőny két párosát szintén a PSZA Motorsport adta. 

Fotó: Sári Péter

„Virág Tamásék és Tellér Antalék is kemény versenyen vannak túl, de kategória második helyekkel az abszolút ötben zárták a versenyt, fontos pontokat szerezve.

Fotó: Sári Péter

Itt szeretném megragadni az alkalmat és megköszönni mindenkinek a hétvégét, brutális időjárás mellett mindenki végig csinálta a három napot. Sokat nem pihenünk, teljes létszámmal megyünk majd a Zeg Rally Show-ra” – zárta a beszélgetést Szabó Árpád.

Friss