2024. április 26. 09:01

KezdőlapORBMég legalább hét rallyverseny lesz itthon 

Még legalább hét rallyverseny lesz itthon 

-

A Rally1, Rally2 és Rally3 bajnokság, valamint a tét nélküli rallyversenyekkel együtt még legalább hét versenyt rendeznek itthon. 

A versenyek közül az első azonnal vasárnap vár ránk, a ZEG Rally Show, ahol a versenyzők tét nélkül tudnak autózni a nézők és maguk kedvére. 

A következő héten már a Rally3-as Oroszlány Rallyt rendezik, ahol kiírásra került a Sprint Kupa, valamint a magasabb osztályban indulókat is várják tesztelni. 

Szeptember 16-17. között rendezik a pécsi Mediterrán Rallyt, ahol a Rally2, Rally3 és Historic mezőnyök lesznek elsősorban láthatóak, de a Rally1-es mezőny számára is egy tesztlehetőséget jelent. 

Október 1-2. között pedig már az Alexovics Rally vár a versenyzőkre és szurkolókra Guttamási és Fehérvárcsurgó környékén. A futam Rally3-as bajnoki lesz, de itt is lesz lehetőség a tesztelésre is. 

Egy héttel később rendezik az Ózd Rallyt, mely Rally1-es, Rally2-es és Historic bajnoki. 

November 11-13. között pedig zárul a bajnokság a Rally1-es sorozatban a Rally Hungary-vel, míg ugyanezen a hétvégén a Rally3 és Historic mezőny a Pálháza Rallyn fejezi be a bajnoki pontokért való küzdelmet. 

Jelen állás szerint az idei esztendő is a Hungaroringen fejeződik be, a Szilveszter Rallyval. 

Egy vagy két verseny még ezeken kívül is várható, hiszen a Vértes Rally helyett még vélhetően tartanak egy Rally1-es bajnokit, de remélhetőleg a Mikulás Rally sem fog elmaradni. 

Fotó: Sári Péter

Friss