szerda, október 5, 2022
KezdőlapORBZákányi növelte előnyét, négy páros kiesett 

Zákányi növelte előnyét, négy páros kiesett 

-

- Hirdetés -

Zákányi János és Vidécz Zsolt nyerte az Oroszlány Rally második szakaszát is, miközben a második helyen álló Rácz Gábor-Szijjártó Róbert kettős kiesett, így a Rally3-as bajnokság élén álló versenyzőpáros növelni tudta előnyét. 

Zákányi János és Vidécz Zsolt hat másodpercet javított az Oroszlány-Pusztavám szakasz második teljesítése során, de a többiek is javulni tudtak, így a Rally3-as bajnokság élén álló kettős 1.6 másodperc előnnyel nyerte a második szakaszt Kapás János és Kapás Szilvia előtt, míg a harmadik időt Hollósi Endre és Doleschall István érte el 5.7 másodperc hátránnyal. 

- Hirdetés -

“Na ez már sokkal jobban tetszett – mondta a szakasz után Zákányi a Rallycafe.hu oldalnak. – Hat másodpercet tudtunk javítani magunkhoz képest, ez rengeteg. Ezek szerint reggel tényleg aludtunk még.” 

Összetettben Zákányiék előnye 7.6 másodpercre nőtt Kapásék előtt, míg a harmadik helyen Fenyvesi Péter és Toloczkó Péter további 1.1 másodperc hátránnyal áll. 

- Hirdetés -

Zákányiék bajnoki riválisai, bíró Gergő és Bíró Balázs, valamint Geng Bence és Geng Ferenc is három helyet tudott javítani a második szakasz után az összetettbeni állásán.

“Sokkal jobb volt, ilyet kellett volna elsőre is menni – mondta Geng Bence. – Állítottunk az autón,de mi is sokkal összeszedettebbek voltunk másodszor.”

Fábián Lóránt és Ihász László másodikra már szintén javulni tudott, nem forgott meg, de a féktávok hossza még nem tökéletes. 

“Ebben most nem hibáztunk, a féktávokkal van bajom – mondta Fábián Lóránt. – Fehér aszfalton nehezen találom a féktávot. Igyekszünk javulni.” 

A szakaszon már nem ért célba az első szakaszt még második idővel záró Rácz Gábor-Szíjjártó Róbert kettős, de a Szabó Szilárd-Szász Tina, Fóti Péter-Vörös Adrián, valamint a Szegedi Zoltán-Molnár Mózes Tibor párosok sem teljesítették a második szakaszt. 

“Sokkal pontosabban sikerült menni, mint az első gyorson, de sajnos a motorunk főtengelytörést szenvedett.” mondta szomorúan a kiesést követően Rácz Gábor.

A versenyen még négy szakaszt rendeznek. 

Oroszlány Rally, állás 2 szakasz után (Rally3) 
1 #401 Zákányi János / Vidécz Zsolt Lada 2105 8:56.6
2 #427 Kapás János / Kapás Szilvia Honda Civic Type-R +7.6
3 #420 Fenyvesi Péter / Toloczkó Péter Lada 2101 +8.7
4 #412 Hollósi Endre / Doleschall István Lada VFTS +9.1
5 #403 Bíró Gergő / Bíró Balázs Opel Astra +15.1
6 #402 Geng Bence / Geng Ferenc Honda Civic +16.7
7 #409 Kerék Norbert / Schrey Róbert Renault Clio Sport +18.1
8 #406 Géczi László / Dudás István Márton Lada 2107 +24.7
9 #425 Jóna Gábor / Garam Balázs Lada 2107 +27.4
10 #424 Vass Károly / Hoferka Péter Lada 21013 +31.8

További eredmények

- Hirdetés -

Friss