2024. április 15. 04:05

KezdőlapORBZákányi növelte előnyét, négy páros kiesett 

Zákányi növelte előnyét, négy páros kiesett 

-

Zákányi János és Vidécz Zsolt nyerte az Oroszlány Rally második szakaszát is, miközben a második helyen álló Rácz Gábor-Szijjártó Róbert kettős kiesett, így a Rally3-as bajnokság élén álló versenyzőpáros növelni tudta előnyét. 

Zákányi János és Vidécz Zsolt hat másodpercet javított az Oroszlány-Pusztavám szakasz második teljesítése során, de a többiek is javulni tudtak, így a Rally3-as bajnokság élén álló kettős 1.6 másodperc előnnyel nyerte a második szakaszt Kapás János és Kapás Szilvia előtt, míg a harmadik időt Hollósi Endre és Doleschall István érte el 5.7 másodperc hátránnyal. 

“Na ez már sokkal jobban tetszett – mondta a szakasz után Zákányi a Rallycafe.hu oldalnak. – Hat másodpercet tudtunk javítani magunkhoz képest, ez rengeteg. Ezek szerint reggel tényleg aludtunk még.” 

Összetettben Zákányiék előnye 7.6 másodpercre nőtt Kapásék előtt, míg a harmadik helyen Fenyvesi Péter és Toloczkó Péter további 1.1 másodperc hátránnyal áll. 

Zákányiék bajnoki riválisai, bíró Gergő és Bíró Balázs, valamint Geng Bence és Geng Ferenc is három helyet tudott javítani a második szakasz után az összetettbeni állásán.

„Sokkal jobb volt, ilyet kellett volna elsőre is menni – mondta Geng Bence. – Állítottunk az autón,de mi is sokkal összeszedettebbek voltunk másodszor.”

Fábián Lóránt és Ihász László másodikra már szintén javulni tudott, nem forgott meg, de a féktávok hossza még nem tökéletes. 

“Ebben most nem hibáztunk, a féktávokkal van bajom – mondta Fábián Lóránt. – Fehér aszfalton nehezen találom a féktávot. Igyekszünk javulni.” 

A szakaszon már nem ért célba az első szakaszt még második idővel záró Rácz Gábor-Szíjjártó Róbert kettős, de a Szabó Szilárd-Szász Tina, Fóti Péter-Vörös Adrián, valamint a Szegedi Zoltán-Molnár Mózes Tibor párosok sem teljesítették a második szakaszt. 

„Sokkal pontosabban sikerült menni, mint az első gyorson, de sajnos a motorunk főtengelytörést szenvedett.” mondta szomorúan a kiesést követően Rácz Gábor.

A versenyen még négy szakaszt rendeznek. 

Oroszlány Rally, állás 2 szakasz után (Rally3) 
1 #401 Zákányi János / Vidécz Zsolt Lada 2105 8:56.6
2 #427 Kapás János / Kapás Szilvia Honda Civic Type-R +7.6
3 #420 Fenyvesi Péter / Toloczkó Péter Lada 2101 +8.7
4 #412 Hollósi Endre / Doleschall István Lada VFTS +9.1
5 #403 Bíró Gergő / Bíró Balázs Opel Astra +15.1
6 #402 Geng Bence / Geng Ferenc Honda Civic +16.7
7 #409 Kerék Norbert / Schrey Róbert Renault Clio Sport +18.1
8 #406 Géczi László / Dudás István Márton Lada 2107 +24.7
9 #425 Jóna Gábor / Garam Balázs Lada 2107 +27.4
10 #424 Vass Károly / Hoferka Péter Lada 21013 +31.8

További eredmények


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss