2024. március 29. 12:16

KezdőlapORBGeiger, Zákányi és Érdi vezet a Mediterrán Rallyn 

Geiger, Zákányi és Érdi vezet a Mediterrán Rallyn 

-

A Rally2-ben Geiger Máté, a Rally3-ban Zákányi János, míg a Historic mezőnyben ifj. Érdi Tibor nyerte a Mediterrán Rally egyetlen pénteki szakaszát. 

Igazi őszi időjárás, hűvös és eső mellett rajtolt el a Mediterrán Rally a mecseki Mecsekkapu-Árpádtető 11.34 km-es szakaszon. 

A Rally2-ben Geiger Máté és Csanády Sándor volt a leggyorsabb a Ladával, őket a hondás ifj. Fogarasi Attila és Toloczkó Péter 8.4 másodperc, míg a Peugeot-os Lakatos Tamás és Marics Krisztina 13.7 másodperc hátránnyal követték. 

Spindler Jenő és Csizmadia Csaba bár megnyerték a szezonnyitó Orfű Rallyt, ezúttal 1:23.5 perces hátránnyal nyitották a versenyt, míg többen komoly büntetéssel kezdték a hétvégét. 

A bajnoki éllovas Kocsis Imre és Henszelmann Zsolt pedig 31.9 másodperc hátránnyal a kilencedik időt érték el. 

Zákányi
foto: Bertusz Dávid / Rallycafe

A Rally3-ban Zákányi János és Vidécz Zsolt 15 másodperccel bizonyult mindenkinél gyorsabbnak a nyitó szakaszon. A ladás kettőst Geng Bence és Geng Ferenc Hondával, míg Ikotics Mátyás és Szabó Bence ugyancsak Hondával 21.6 másodperc hátránnyal követték. 

A Historic mezőnyben ifj. Érdi Tibor és Csökő Zoltán nyerték az első szakaszt, Wirtmann Ferenc és Kerekes József 22.6 másodperccel voltak lassabbak a Forddal márkatársaiknál, míg a harmadik időt Kalapács Zsolt és Patkó Gábor 37.6 másodperces hátránnyal érték el. 

Szombaton a Rally2-re és Historic mezőnyre hét, a Rally3-ra négy szakasz vár, jó eséllyel még nagyobb esőben. 

Az eredmények az esetleges büntetések jóváadása miatt még változhatnak!

foto: Bertusz Dávid / Rallycafe

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss