2024. április 26. 13:41

KezdőlapORBMinden készen áll a Mediterrán Rallyra

Minden készen áll a Mediterrán Rallyra

-

A szervizpark készen van, az adminisztrációs teendők is lassan véget érnek, és pályabejárás után az itinerek is elkészültek, indulhat a Mediterrán Rally. Rajt 15:30-kor a pécsi Széchenyi téren.

A verseny neve péntek délben akár megtévesztő is lehet, a kellemes késő nyár helyett kora őszi csendes, de kitartó eső áztatja a szervizparkot. A központi hely a két gumis kamion, ott lázas munka folyik, az utolsó pillanatokban is hozzá-viszik a gumikat a szerelők. A versenyzők beszélgetnek, várják már a rajtot, régen ültek autóban.

„Tesztelni jöttünk. Rég volt már a Veszprém Rally, és murvás verseny is volt, ezért most szeretnénk visszanyerni a formánkat, hogy úgy tudjunk odaállni Ózdra, hogy a győzelemért tudjunk harcolni. Nagy kockázatot nem szeretnénk vállalni. Bízok benne, hogy az eső egy kicsit csillapodik és akár egy olyan gumitaktikát is ki tudunk próbálni ami Nyíregyházára vagy akár Ózdra jó lehet. Nyilván a teszt ellenére szeretnénk a leggyorsabbak is lenni” – mondta a szervizparkban Velencei Ádám.

Mediterrán Rally
foto: Bertusz Dávid

„Jól akarjuk nézni magunkat. Nézni fogjuk az időket a kategóriában, de esik az eső, régen mentünk esőben, meg öregedtünk is” – mondja ifj. Ranga László, és valóban, egy két ősz hajszál már feltűnik a halántéka környékén. Hiába, megy az idő… „Azért persze próbáljuk nyomni neki, hisz itthon vagyunk” – nyugtat meg Laci, és a Mecsek kaputól induló pénteki gyorsasági szakaszról is mond néhány szót. „Még sosem mentem ezen a részen, de nagyon örülök neki. Pályabejáráson is fura volt menni rajta, hogy ott lesz verseny, de pár óra múlva elrajtolunk, nagyon várom már.”

Mediterrán Rally
foto: Bertusz Dávid

Velenczei Ádám is örül a részben új szakasznak: „Régen mentünk rajta, amikor a Kempingtől volt, de nagyon jó az eleje, nekem ez a gyors tetszik a legjobban.”

A Mediterrán Rallyn a tesztelő párosok mellett négy kategóriát értékelnek. A Rally2, a Rally3 és a Regularity mellett a Historic mezőny is itt lesz, náluk pedig mindig látni olyan autókat is, amelyek láttán felszalad a szemöldök.

Mediterrán Rally
foto: Bertusz Dávid
Forrás:Rallycafe

Friss