2024. április 20. 01:51

KezdőlapORBFogarasi: Árpádtető esőben is nagy kedvenc! 

Fogarasi: Árpádtető esőben is nagy kedvenc! 

-

A Mediterrán Rally Rally2-es mezőnyében a harmadik helyet szerezte meg ifj. Fogarasi Attila és Toloczkó Péter, amivel komolyan csökkentették hátrányukat a bajnokságban. 

Ifj. Fogarasi Attila csütörtökön ünnepelte születésnapját, ezért a még győzelem nélkül álló bajnoki címvédő szeretett volna végre a dobogó legfelső fokára állni. Végül Geiger Máté és Zsebe Gábor mögött a harmadik helyen zárt a hondás páros, azonban így is elégedett a mecseki futam után. 

“99%-ban elégedett vagyok a hétvégével – mondta ifj. Fogarasi Attila a Rallycafe.hu oldalnak. – Nagyon jól éreztük magunkat a folyamatos eső ellenére is a versenyen és a harmadik helyezéssel 1 pontra csökkentettük a hátrányunkat a bajnokságban Kocsis Imre mögött.” 

A versenyzők dolgát komolyan megnehezítette a futam alatt tapasztalható hatalmas mennyiségű eső, mivel igen kevés versenyt rendeznek esős körülmények között. 

“Ritkán autózunk ilyen körülmények között, ezért egy kicsit óvatosabban kezdtünk pénteken, de szerencsére szombaton hamar belejöttünk. Nagyon örülök, hogy Árpádtetőn mi voltunk a leggyorsabbak szombaton. Esőben is nagyon kedveljük ezt a pályát. A somogyi pályán kissé sok volt a lassító.” 

Az említett Árpádtető-Camping szakaszon kétszer is a legjobb időt érték el Attiláék, míg egyszer Geiger Máté tudott nyerni. A pályán a legjobb eredmény is a Fogarasi-Toloczkó kettősé lett, akik a Power Stage-et 5:32.3 perces eredménnyel nyerték. 

A szombati három körből a másodikon Fogarasiék kissé leszakadtak az előttük állóktól, ennek azonban kisebb műszaki hiba volt az oka. 

“Az utolsó előtti körben veszített az erejéből az autó és darált, nem forgott ki rendesen. Cseréltünk gyertyákat és jeladókat, amitől szerencsére jó lett. Az utolsó körben mindkét gyorsot megnyertük, köztük a Power Stage-et is. Köszönjük a szurkolást, a csapat es a támogatóink segítségét! Gratulálok minden célba érkezőnek!” 

Ifj. Fogarasi Attiláék a versenyt követően 1 pontra megközelítették a bajnokság élén álló Kocsis Imrééket, míg Fekete Gyuláékat és Zsebe Gáborékat egyaránt 20 ponttal előzik meg. 

A Rally2-es bajnokság legközelebb Ózdon folytatódik, majd novemberben a Zemplén Rallyval zárul. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss