2024. április 19. 14:34

KezdőlapORBVelenczei: Már csak Ózdon is esnie kellene 

Velenczei: Már csak Ózdon is esnie kellene 

-

Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt tesztelni érkezett a pécsi Mediterrán Rallyra, ahol azonban a rajttól fogva ömlött az eső. A skodás páros ilyen körülményekre meg is találta a jó beállítást, ezért abban bíznak, hogy Ózdon is esni fog. 

Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt utoljára a júliusi Székesfehérvár-Veszprém Rallyn ült autóban, így a Mediterrán Rally éppen jól jött, hogy Ózd előtt kissé átmozgassa magát a páros. 

A verseny azonban csak nevében volt mediterrán, hiszen az első szakasztól az utolsóig ömlött az eső, ami miatt a verseny utolsó szakaszát biztonsági okokból végül törölni is kellett. 

Velenczei Ádám azonban ennek ellenére elégedett volt a verseny után. 

“Régen ültem az autóban, ezért is volt jó lehetőség a Mediterrán Rally – mondta Velenczei Ádám a Rallycafe.hu oldalnak – Folyamatosan tudtunk gyorsulni az eső ellenére is, és az utolsó szakaszokra már sikerült megtalálni a jó beállításokat, legalábbis esős körülményekre. Számunkra bár csak teszt volt, és ha bajnoki futam lett volna, akkor tudtunk volna még gyorsulni, de így is örülök, hogy a teszt mezőnyben sikerült nyerni. Bízunk benne, hogy Ózdon is esni fog, mert akkor nagyszerű beállításokkal tudnánk rajthoz állni. Az autó végig nagyszerűen működött, a Topp-Cars fantasztikusan felkészítette. Zsoltival ezúttal is nagyszerűen tudtunk összedolgozni, nagyon jó hangulatban.” 

Az eső ellenére kicsivel nagyobb tapadásra számított a skodás pilóta. 

“A vártnál is sokkal jobban csúszott az Árpádtetői szakasz, de a többi pályán is hatalmas pocsolyák, vízátfolyások voltak. Akkor mennyiségű víz volt a pályákon, hogy még a jó tapadású R5-ös autó is meg-megcsúszott. Összességében azonban kalandmentes tesztversenyünk volt. Árpádtető sosem volt a szívem csücske, annak ellenére, hogy sokan szeretik. Ezúttal is jobban tetszett a Somogy-Árpádtető szakasz az egy új pálya volt, ott jobb volt a tempónk is.” 

A sikeres tesztelést követően Velenczei bízik benne, hogy a hátralévő ORB futamokon sikerül legalább a bajnoki második helyet kiharcolnia. 

“Még két ORB futam van hátra, Ózd és a Zemplén Rally. A sikeres tesztelést követően bízunk benne, hogy az ORB bajnokságban is tudunk előrébb jutni.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss