2022. december 09. 13:04
KezdőlapORBKöbli Károly a Rally Legendre készül 

Köbli Károly a Rally Legendre készül 

-

- Hirdetés -

Idén négy év után visszatért a versenyzéshez Köbli Károly Szilágyi Mihály navigálásával, mert szeretnének ismét a Rally Legenden indulni. 

Köbli Károly a 2018-as Szilveszter Rally után komoly szünetet tartott versenyzői karrierjében, azonban az idei Mecsek Rallyn visszaült a Skoda Felicia Kit Car-ba, ahol az előfutók között próbálta visszaszerezni a régi versenyzői érzéseket. Ugyanezzel a céllal állt rajthoz a Mediterrán Rallyn is, ahol szintén előfutott Szilágyi Mihály navigálásával. 

- Hirdetés -

A pécsi versenyző a versenyt követően Hajósi “Hajóka” Miklósnak beszélt a visszatérés igazi okáról. 

“Mind a két idei versenyt tesztnek szántuk és úgy érzem ez bevált – mondta Köbli Károly. – Már a Mecsek Rallyn kiderült, hogy nagyon bátortalanul használjuk az autót. Hiányoznak az autóban eltöltött kilométerek. Azért döntöttünk az előfutás mellett, mert így a gyorsaságikon önmagunkon tudunk fokozatos fejleszteni minden versenydrukk nélkül. Cél, hogy a Rally Legenden induljunk San Marino-ban. 2017-2018-as években versenyeztünk ott és elmondhatom, hogy szenzációsan jó volt. Az ottani mezőny a pályák vonalvezetése és nem utolsó sorban a rengeteg nagyon jó fej néző a pálya szélén elmondhatatlan élmény. Kimaradt pár év és nagyon hiányzott, ezért Idén ott a helyünk! Leszerveztünk mindent, csak az október 10-i indulásra várunk.” 

- Hirdetés -
- Hirdetés -

A skodás páros 2017-ben a Rally Legend Myth kategóriájában a 12., míg 2018-ban a 19. Helyen ért célba. 

Friss