2024. április 26. 07:51

KezdőlapORBHangodi beugró navigátorral indul - nem is akárki helyettesít

Hangodi beugró navigátorral indul – nem is akárki helyettesít

-

57 ponttal vezeti a magyar rallybajnokság RC4 értékelését Hangodi Bendegúz. Ózdon a megszokott Peugeot 208 Rally4-gyel indul, de a bajnoki címért folytatott küzdelmet nehezíti számára, hogy nem a megszokott navigátor, Bunkoczi László ül majd a jobb egyben.

„Sajnos Laci nem tud ott lenni a versenyen. Csütörtökig a Marokkó Rallyn versenyeznek Szalay Balázzsal, emiatt nem érkezik haza időben. Az eredeti tervek szerint természetesen együtt mentünk volna, de mivel előrébb került a verseny, amit sajnos elég későn tudtunk meg, már nem lehetett módosítani a programot” – mondja Hangodi Bendegúz.

A beugró navigátor is megvan már, sőt az első tesztet is teljesítette a páros.

„Tóth Imrével megyünk majd. Persze nem lesz könnyű, hogy első versenyünkön megyünk együtt, de Iminek hatalmas tapasztalata van, és az első teszt is jól sikerült. Hétfőn tudtunk tesztelni, megvolt az összhang, az autó is jól működött, és a csapat is a megszokott magas színvonalon dolgozott. Hasznos volt” – árulta el Hangodi Bendegúz, majd arról is beszélt, hogy milyen érzés volt több mint két hónap után versenyautóba ülni. „Elég nagy volt a kihagyás. A Székesfehérvár-Veszprém Rally után egy autóztatáson vettem részt, de valójában azóta most ültem újra versenyautóba. Kicsit furcsa is volt, de szerencsére hamar visszajöttek a megszokott érzések.”

Hangodi Bendegúz
Fotó: Hangodi Bendegúz

Ózd egyik tétje a címvédés a Peugeot 208 Kupában. Matematikailag akár Ózdon is elképzelhető az első hely bebiztosítása, mégsem ez az elsődleges cél.

„Az az igazság, hogy nem is nagyon szeretek erre gondolni. Ha túl sokat foglalkozok vele, csak elkezdem érezni a nyomást. A legfontosabb az lesz, hogy kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtsunk, célba érjünk és pontokat szerezzünk. Győzelmi kényszer sincs, sőt próbálunk egy picit visszafogottabban versenyzünk majd.”

Hangodi Bendegúz
foto: Hangodi Bendegúz

Az ózdi verseny a megszokottnál rövidebb lesz, ehhez is alkalmazkodni kell, a megszokott kétnapos ritmus helyett egy napon, október 8-án, szombaton kell tökéletesen koncentrálni.

A Boldogkő Rally is ilyen volt, és ott a körülmények is nehezek voltak. Remélem az időjárás kedvező lesz és legalább ez nem bonyolítja a versenyt. A királdi és a sátai gyorsaságit ismerem. A királdi kör lesz hosszabb és magasabb koncentrációt igényel, de ez nem okoz majd gondot, jó érzésekkel várom a versenyt, és bízom abban, hogy jó eredménnyel zárjuk a hétvégét” – mondta Hangodi Bendegúz.

Fotó: Hangodi Bendegúz
Forrás:Rallycafe

Friss