back to top
2024. május 27. 00:07

KezdőlapORBTurán Friciék optimistán várják Ózdot

Turán Friciék optimistán várják Ózdot

-

Turán Frigyes és Farnadi Ágnes is hosszú kihagyás után ül újra a Volkswagen Polo GTi R5-be. A ZEG Rally Shown aratott győzelmük után október 7-8. között az aszfaltos Ózd Rallye-n állnak újra rajthoz a Rally1-es mezőnyben.

„Alapvetően várjuk már a versenyzést, ugyanis régen ültünk Ágival valós versenykörülmények között a Polóban. Magától a versenyzés élményétől viszont nem szakadtunk el teljesen, Lotti is versenyzett az utóbbi időben, és az autónk sem maradt kilométerek nélkül, de jó érzés lesz újra nekünk irányítani a Polót. Az ózdi pályákat ismerjük, jó, tempós szakaszok váltják majd egymást, ami biztos, izgalmas versenyt hoz. Az itinert is csak minimálisan kell majd felfrissítenünk, egyetlen olyan pálya van, ahol a megadott irányból még nem mentünk Ágival közösen. A keddi teszt után, szeretnénk egy problémamentes versenyhétvégét zárni. Optimistán állunk az Ózd Rallye elé” – mondta Turán Frici.
A versenyautó valóban nem pihent, Vojtech Stajf versenyzett vele a Rally Vyskov és Rally Morava rallysprint versenyeken Csehországban. Mind a két eseményen második lett Adam Brezik mögött.
Turán ZEG
foto: ZEG Rally Show/MK Racing Photography
Turán Frigyes jól ismeri az ózdi pályákat, 2018-ban a királdi körön első hellyel kezdett az Ózd Rallyn, mégis ez az a pálya, amit a navigátor Farnadi Ágnes nem kedvel annyira.
„A három gyorsasági szakaszból kettőt kifejezetten kedvelek, egyedül a körgyors nem tartozik a kedvenceim közé, de idén ezt összekötötték a sajómercsei szakasszal, így ez is izgalmasabb és hosszabb lesz. Nagyon régen autóztunk közel 20 km-es gyorsaságin. Annak ellenére, hogy egy hosszabb kihagyáson vagyunk túl, jól felkészültünk, bízunk egymásban, a csapatban és a jó időben is” – mondta Farnadi Ágnes.
A páros ebben az évben öt bajnoki futamon indult, háromszor értek célba, kétszer technikai hiba miatt estek ki. A Dunakanyar Rallyn dobogón ünnepelhettek, harmadikak lettek Velenczei és Vincze mögött. A bajnokságban a hatodik helyen állnak.
Turán ZEG
foto: ZEG Rally Show/MK Racing Photography

Friss