2024. március 28. 21:12

KezdőlapORBPeugeot Kupa harmadik helyén zárt Vogel Adrienn és Maricsek Miklós, Hangodiék nyerték...

Peugeot Kupa harmadik helyén zárt Vogel Adrienn és Maricsek Miklós, Hangodiék nyerték a kategóriát

-

Második helyen is állt, ám végül harmadik helyen zárt Vogel Adrienn és Maricsek Miklós a Peugeot Kupa ózdi versenyén. A kategóriát Hangodi Bendegúz és Tóth Imre nyerte.

Öt versenyzőpáros indult az Ózd Rallyn a Peugeot 208 Kupában. Hangodiék és Bertáék versenyfutásáról szólt az első nyolc gyorsasági, a bajnokságban is ők állnak az első két helyen. A kilencedik szakszon azonban a Berta László – Császár László páros több mint hétperces hátránnyal ért célba, ezzel visszacsúsztak az ötödik helyre. Vida Péter és Bárdos Péter lett a második 1 perc 38 másodperces hátránnyal, a Vogel-Mericsek duó pedig 15 másodperccel mögöttük célba érve megszerezte a harmadik helyet. Csoma András és Radó István lett a negyedik, 6 perc 43 másodperccel Hangodiék mögött fejezték be az Ózd Rallyt.

A pénteki prológon már jól látszott, hogy Vogel Adrienn és Maricsek Miklós megtalálta a tempót: a rengeteg néző előtt, már sötétben megrendezett szakaszon a második időt autózta a páros. Szombaton kilenc gyorsaságit kellett teljesítenie a mezőnynek, Adriék harmadik helyen értek célba. 

“Azt hiszem, erre a hétvégére meglett a befektett energiának az eredménye, az Ózd Rally feltette a pontot az i-re az egész éves munkánkat tekintve. Habár harmadikok lettünk, de sokáig a második helyen álltunk, a lámpasorral akadtak problémáink, ezen múlt a helyezés. Ezen a mindenki által különösen nehéznek ítélt hétvégén olyan tempót mentünk, amivel folyamatosan harcban voltunk a fiúkkal az elején, úgyhogy nagyon köszönöm Adrinak ezt a versenyt, nagyon boldog vagyok” – foglalta össze a verseny eseményeit Maricsek Miklós. 

“Hihetetlenül nehéz verseny volt, fantasztikus volt az élbollyal együtt menni. Folyamatosan elemeztük és elemezzük az adatokat a telemetriának köszönhetően, és jó látni, hogy mennyit gyorsultunk. Élveztük és elégedettek vagyunk a teljesítményünkkel, az már önmagában fantasztikus, hogy célba értünk, ráadásul harmadik helyen” – Vogel Adrenn így értékelte a hétvégét a csapat közleményében.

A páros legközelebb Nyíregyházán áll majd rajthoz.

Az Ózd Rallyn az RC4 értékelésben Hibján József és Szollár Csaba Ford Fiestával a kategória második helyén fejezte be a versenyt, Hangodiék mögött 53 másodperccel értek célba.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss