2024. március 19. 03:42
KezdőlapORBHoffer Zsolt az év eddig legjobbját nyújtotta Ózdon

Hoffer Zsolt az év eddig legjobbját nyújtotta Ózdon

-

A Hungarian Police Rally Team idei hetedik versenyén indult az Ózd Rallyn. Nem csak az eredmény volt jó, hanem a versenyzőpáros, Hoffer Zsolt és Czézinger Kristóf is jól érezte magát az autóban.

„Számunkra az év egyik legjobb versenye volt, ha nem a legjobb. A teszten már sikerült jól beállítani az autót. A gumiválasztás is jól sikerült, a Pirellivel közösen megtaláltuk a legjobb abroncsokat erre a versenyre” – összegzett Zsolt, majd a részletekkel folytatta.

„A Zabar nem is tetszett elsőre, viszont Sátát nagyon szeretem, Királd pedig már elsőre jól kiadta, lendületesen autóztunk ott. Az R5-ös és a Rally2-es autók mögött tudtunk menni, a kétkerekesek előtt, ami mostanában ritka volt, főleg úgy, hogy utcai benzinnel megyünk. Kristófnak volt egy kis „technikai” gondja, nem érezte jól magát, de így is tökéletesen navigált. Ollés Sasa is utolért minket, de mivel sokkal gyorsabb volt, könnyen el tudtuk engedni.”

Hoffer Ózd
foto: Hungarian Police Rally Team

„A körre fordultunk rá amikor lekapcsolódott az első fényvető, ami ugye távolra világít. Kicsit vakrepülés lett belőle, mert a gyári fényszórók mellett csak a kanyarlámpáink működtek. Kilencedik abszolút időt jöttünk így, a versenyen pedig a nagy abszolútban is 11. helyen értünk célba. Egy 1.5-ös háromhengeres kisautóval, két hónap kihagyás után ez jó eredmény, nagyon örülünk neki” – értékelt Hoffer Zsolt, aki annak is nagyon örült, hogy a nézőktől is sok pozítív visszajelzést kapott.

A versenyzőpáros mellett, a csapat másik versenyekről jól ismert projektje közlekedésbiztonsági park is jó hétvégén volt túl, Hoffer Zsolt emiatt duplán elégedett volt.

„Sokan jöttek el az Október 23.-a térre, sok ajándékot osztottunk ki, és sok embernek tudtunk információkat nyújtani a közlekedésbiztonságról, a gyerekek pedig játszva sajátították el a biztonságos közlekedés alapjait.”

Hoffer Ózd
foto: Hungarian Police Rally Team

Sajnos egy szomorú baleset árnyékolta be a versenyt, ami a siker mellett a Hungarian Police Rally Team párosát is megrázta.

A céldobogón kaptuk a szomorú hírt. Sajnos a rally veszélyes sportág, a versenyzők, a sportbírók és a nézők számára is. Információim szerint mindenki jót akart, de majd a vizsgálat megállapítja, hogy pontosan hogyan történt a baleset. A magunk részéről őszinte részvétünket fejezzük ki a családtagoknak. A versenyzőtársainkkal már közösen gondolkodunk azon, hogyan tudunk segíteni. Természetesen a balesetben érintett sporttársaknak is kitartást kívánunk.”

„Nagyon fontos, hogy mi szeretünk versenyezni, és szeretjük, ha a nézők is jól szórakoznak. Ez csak akkor valósulhat meg, ha mindenki betartja a biztonsági előírásokat. Ózdon is többször elvettük a gázt, és nem csak mi tettük ezt, mert rossz helyen álltak nézők. Kérünk mindenkit, hogy tartsa be a szabályokat, figyeljenek a sportbírókra és kövessék az utasításaikat, hogy a versenyek végén mindenki biztonságban hazaérjen” – mondta Hoffer Zsolt.

Hoffer Ózd
foto: Hungarian Police Rally Team

 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss