2024. március 28. 11:33

KezdőlapORBVincze Ferenc komoly mérföldkőhöz ért öt évvel ezelőtt 

Vincze Ferenc komoly mérföldkőhöz ért öt évvel ezelőtt 

-

Vincze Ferenc a 2017-es Eger Rallyn nagy csatát követően komoly mérföldkőhöz ért karrierje során, első ORB futamát nyerte. 

Öt évvel ezelőtt az Eger Rally zárta az ORB szezont, az azonban már az utolsó előtti Mecsek Rallyn eldőlt, hogy a szezont Herczig Norbert nyerte, míg Hadik András lett a második. 

Éppen emiatt a szezonzárón a skodás és fordos versenyző már nem állt rajthoz. Az Eger Rallynak azonban így is volt tétje, mégpedig a harmadik hely. 

Ezért helyért a 90 pontos Vincze Ferenc, valamint a 81 pontos Ranga Péter készült harcolni az ORB szezon hetedik futamán. 

A hétvégét Turán Frigyes és navigátora, Farnadi Ágnes kezdték a leggyorsabban, az első nap ötödik szakaszáig az élen tudtak állni az R5-ös Forddal, akkor azonban Vincze Ferenc és Bazsó Attila vették át a vezetést, és végül előnyüket folyamatosan növelve a napot 11.9 másodperc előnnyel zárták az élen Turánék előtt. 

Ranga Péter és Szőke Tamás az első napon mindvégig a harmadik helyen állt, az első nap után pedig 28.8 másodperc volt a hátránya. 

A második nap hat szakaszán Vincze és Turán közel azonos tempóban autózott, így a skodás versenyző végül 13.9 másodperc előnnyel megtartotta az első helyet és november 5-én megszerezte első ORB futamgyőzelmét a fordos kettős előtt. 

Ranga Péter végül megtartotta a harmadik helyet 38.1 másodperc hátránnyal. 

A szezon végén Herczig és Hadik mögött pedig Vincze lett a harmadik. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss