2022. december 01. 17:18
KezdőlapORBTurán nem indul a Zemplén Rallyn

Turán nem indul a Zemplén Rallyn

-

- Hirdetés -

Turán Frigyes és Farnadi Ágnes nem áll rajthoz a Zemplén Rallyn, jelent meg a versenyző sportolói oldalán.

Turán Frigyes és Farnadi Ágnes Ózdon nagy balesetet szenvedett egy defektet követően, az esés pedig kihatott a Zemplén Rallyn való indulásra is.

- Hirdetés -

“A csapat fáradhatatlanul dolgozott a Volkswagen Polo-n, hogy elkészüljön az idényzáró versenyre, de végül a támogatókkal is egyeztetve az a logikus döntés született, hogy nem indulunk el a Zemplén Rallyn – közölte Turán Frigyes a versenyzői oldalán. – Körülbelül még egy hétre szükségünk lenne ahhoz, hogy mindent a lehető legjobb minőségben helyreállítsunk az autón, semmiképp sem szerettünk volna kapkodni, és emiatt kompromisszumos megoldásokat hozni. Természetesen nem örülünk, hogy ki kell hagyjuk a záró futamot, de más márkával, autóval nem szerettünk volna rajthoz állni.”

A volkswagenes páros bár a Dunakanyar Rallyn, Vácott dobogón tudott zárni, nem a legjobb szezonját teljesítette idén.

- Hirdetés -
- Hirdetés -

“Nem a 2022-es év a legjobban sikerült szezonunk, voltak lentek és fentek is, de úgy érezzük, hogy mivel nem a bajnoki címünk múlik ezen a versenyen, és az élen autózók eredményeibe már nem tudnánk beleszólni, magunk mögött hagyjuk ezt az évet és a következőre fókuszálunk” – teszi hozzá Farnadi Ágnes.

A páros azonban még nem zárta lez az idei évet, azt a Szilveszter Rallyn fogja megtenni.

“Szeretnénk méltóképp elbúcsúztatni az idényt, ezért mindenképp ott leszünk a Szilveszter Rallyn, amit december 27-29. között rendeznek a Hungaroringen. – árulta el Turán. –  Évek óta nem indultunk ezen a jó hangulatú futamon, már hiányzott nekünk is, alig várjuk, hogy autózhassunk a szurkolóink előtt. Rengeteg támogatást kaptunk tőlük a baleset után is, sokan érdeklődtek, hogy tudunk-e indulni a záró versenyen, ami nagyon jól esett nekünk. A Szilveszter Rallye-n egy látványos, gyors autózással szeretnénk meghálálni a nézőinknek az egész éves támogatást. Jövőre pedig újra találkozunk.”

Friss